Παραιτήθηκε ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου Πανίκος Δημητριάδης!

0
180

Εξελίξεις στην Κύπρο ένα χρόνο σχεδόν μετά το κούρεμα των καταθέσεων.

Την παραίτησή του υπέβαλε ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

O κ. Πανίκος Δημητριάδης ανέφερε ως κυριότερο λόγο για την παραίτησή του το γεγονός ότι δεν μπορεί να συνεργαστεί με το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Τράπεζας, καθώς και προσωπικούς και οικογενειακούς λόγους.

Σε ανακοίνωσή του το Προεδρικό Μέγαρο επιβεβαιώνει την πληροφορία που μετέδωσε αρχικά το SigmaLive, αναφέροντας ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποδέχθηκε την παραίτηση του Πανίκου Δημητριάδη.

«Ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου κ. Πανίκος Δημητριάδης υπέβαλε σήμερα προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη την παραίτησή του, η οποία και έγινε αποδεκτή.

Σύμφωνα με το συμβόλαιο του κ. Δημητριάδη απαιτείται ένας μήνας προειδοποίηση, γι’ αυτό και η παραίτηση θα έχει ισχύ από τις 10 Απριλίου 2014.

Στο διάστημα αυτό ο κ. Δημητριάδης θα χειριστεί τις εκκρεμότητες που έχει ενώπιο του και θα ενημερώσει τον αντικαταστάτη του», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Η επιστολή παραίτησης επιδόθηκε από τον κ. Χάρη Γεωργιάδη σήμερα στις Βρυξέλλες στην παρουσία εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here