Παραλήρημα Ερντογάν: Ο Μητσοτάκης δεν ξέρει ότι τα νησιά δεν έχουν στρατιωτικό χαρακτήρα-Δεν θα συναντηθούμε ξανά.

0
235

«Οι όροι και οι προϋποθέσεις, ιδιαίτερα τα δικαιώματα της τουρκικής μειονότητας, έχουν πρόσφατα διαβρωθεί σκόπιμα».

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προχώρησε σε νέο παραλήρημα και αυτή την φορά έβαλε στο στόχαστρο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφέροντας ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός «δεν ξέρει τη Συνθήκη της Λωζάνης».

Ο Τούρκος Πρόεδρος έδωσε τηλεοπτική συνέντευξη στο TRT και ανέφερε πως «Σε μια τέτοια κατάσταση, η οποία είναι αντίθετη με τις Συμφωνίες της Λωζάνης και του Παρισιού, εμείς ως Τουρκία θα έπρεπε να πούμε:

«Ελλάδα κάνε ότι θέλεις;. Ως Τουρκία, θα κάνουμε ότι χρειαστεί όταν έρθει η ώρα. Ο Μητσοτάκης μάλλον δεν γνωρίζει ότι η κυριαρχία αυτών των νησιών του δόθηκε υπό τον όρο να παραμείνουν υπό καθεστώς μη στρατιωτικού χαρακτήρα. Θα μάθει».

Σημειώνεται, ότι μία μέρα πριν σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα για την 99η επέτειο της Συνθήκης Ειρήνης της Λωζάνης, είχε αναφέρει πως «οι όροι και οι προϋποθέσεις της Συνθήκης Ειρήνης της Λωζάνης, ιδιαίτερα τα δικαιώματα της τουρκικής μειονότητας, έχουν πρόσφατα διαβρωθεί σκόπιμα από την Ελλάδα».

«Δεν είναι δυνατόν για τη χώρα μας να αποδεχθεί αυτή την κατάσταση, η οποία είναι ασυμβίβαστη με την αρχή των σχέσεων καλής γειτονίας και της πίστης στη Συνθήκη»…είχε προσθέσει στη συνέχεια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here