ΠΑΡΑΦΡΩΝ…

0
467

Για μια ακόμη φορά ο Ταγίπ Ερντογάν προκαλεί με θράσος. Όχι την Ελλάδα, αλλά… άπαντες. Από τον Πούτιν μέχρι τη Μέρκελ και φυσικά τον Άσαντ. Το άνοιγμα των συνόρων και οι απειλές.

Τι είπε ο Τούρκος Πρόεδρος:

Ο Ερντογάν «χρέωσε» τη δραματική αλλαγή της πολιτικής της Τουρκίας για τους πρόσφυγες στην Άγκελα Μέρκελ, κατηγορώντας τη Γερμανία ότι δεν πληρώνει, όπως υποσχέθηκε.

Επέκρινε τη Γερμανία για τη δρομολόγηση κεφαλαίων μέσω της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR), αντί να τα στέλνει απευθείας στην κυβέρνησή του!

Ο Ερντογάν παραδέχθηκε δημοσίως ότι άνοιξε τις πύλες των συνόρων στην Ευρώπη και θα συνεχίσει να το κάνει!…

Ισχυρίστηκε ότι 18.000 πρόσφυγες έχουν ήδη συσσωρευτεί στη συνοριακή περιοχή από σήμερα το πρωί και θα φτάσουν τα 25.000-30.000 μέχρι το τέλος του σήμερα.

«Λέμε εδώ και πολύ καιρό ότι δεν είμαστε υποχρεωμένοι να δεχτούμε έναν τέτοιο αριθμό προσφύγων, μας υποσχεθήκατε βοήθεια, αλλά δεν κάνατε τίποτα, οπότε ανοίξαμε χθες τα σύνορά μας, έχουν ήδη περάσει 18.000 πρόσφυγες και σήμερα αυτός ο αριθμός θα είναι 25.000-30.000 και δεν θα κλείσουμε τις πόρτες μας, επειδή η ΕΕ πρέπει να κρατήσει το λόγο της».

Ζήτησε από τον Πούτιν να φύγει από τη μέση ώστε να μπορέσει να αντιμετωπίσει η Τουρκία απευθείας τον Άσαντ, αλλά η Ρωσία δεν είναι αποφασισμένη να το πράξει. «Ρώτησα τον κ. Πούτιν Ποια είναι η δουλειά σας εκεί; Αν θέλετε να φτιάξετε μια βάση, κάντε το, αλλά βγείτε από το δρόμο μας και αφήστε μας πρόσωπο με πρόσωπο με το καθεστώς».

Είπε επίσης στον Ρώσο Πρόεδρο και σε όσους αμφισβήτησαν τη στρατιωτική παρουσία της Τουρκίας στη Συρία, ότι η Τουρκία δεν έχει διάθεση να αποσυρθεί.

«Έχουμε δώσει ιδιαίτερη σημασία στη διατήρηση της διπλωματίας και του διαλόγου με τις δυνάμεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή στον αγώνα μας στον τομέα της Συρίας. Αν και οι περισσότερες από τις υποσχέσεις που μας δόθηκαν δεν έχουν τηρηθεί, καταβάλλουμε ιδιαίτερες προσπάθειες για να διατηρήσουμε αυτή την πόρτα ανοιχτή».

Ο Ερντογάν ισχυρίστηκε ότι η Τουρκία και όχι η Συρία, είναι ο κύριος στόχος και η επόμενη μάχη θα διεξαχθεί στις τουρκικές επαρχίες, εκτός εάν η Τουρκία αντιμετωπίσει το πρόβλημα στο έδαφος της Συρίας προτού τα όπλα στραφούν στην Τουρκία.

Και το παραλήρημα συνεχίστηκε:

«Μας λένε ‘Τι κάνεις εκεί;’ Αυτή τη στιγμή, η Συρία λέει, φυσικά, ότι πρέπει να προστατεύσουν την κατεχόμενη περιοχή τους. Το είπα σε όσους το είπαν αυτό πολύ καθαρά. Λυπάμαι! δεν πήγαμε εκεί ως καλεσμένοι του Assad. Πήγαμε εκεί ως καλεσμένοι του συριακού λαού… Θα δείξουμε την αποφασιστικότητά μας στο καθεστώς και σε εκείνους που το υποστηρίζουν».

Κατηγόρησε τόσο τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ όσο και τον Ρώσο Πρόεδρο, ότι παραβιάζουν τις συμφωνίες της Συρίας που έκαναν με την Τουρκία.

Ερντογάν: Εάν η Γερμανία δεν μας δώσει λεφτά, θα τους γεμίσουμε πρόσφυγες!

Ο ορισμός του νταβατζή! Με επίσημες δηλώσεις του πριν από λίγο ο Ερντογάν δήλωσε ότι αν η Γερμανία δεν ικανοποιεί τις οικονομικές απαιτήσεις της Τουρκίας, τότε η Τουρκία θα γεμίσει με πρόσφυγες την Γερμανία! Επίσης υποστήριξε ότι απείλησε τον Πούτιν να μην μπλέκετε στα πόδια του, στο Ιντλίμπ!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here