Πατρίς, Θρησκεία και Cisco-Παιδεία.

0
344

Η Νίκη Κεραμέως είναι υπόδειγμα «αρίστης» του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ανατριχιαστική από πολλές απόψεις, αλλά πάντως υπόδειγμα. Και τη δημόσια παιδεία έθεσε υπό διωγμό. Και την ιδιωτική έθεσε υπό σκανδαλώδη προστασία. Και τους εκπαιδευτικούς αντιμετώπισε με περιφρόνηση ο μπαμπάς διαπρεπής νομικός και ακαδημαϊκός διεθνούς κύρους, με αυστηρές εθνικές και θρησκευτικές αντιλήψεις.

Η μαμά επίσης νομικός, με στενές σχέσεις με την εκκλησία. Η ίδια με σπουδές στο Παρίσι και το Χάρβαρντ, μέλος των δικηγορικών συλλόγων στη Νέα Υόρκη και την Αθήνα. Και με συμμετοχή στη Λέσχη Μπίλντερμπεργκ, όχι σε δεκαπενταμελή και καταλήψεις.

Πολιτικό τέκνο του Σαμαρά, πολιτική φίλη του Πικραμμένου και πολιτική αυλικός του Μητσοτάκη, που προτού εκτοξευθεί με αστραπιαία ταχύτητα στα ύπατα της ΝΔ υπήρξε αυτουργός της ΜΚΟ Δεσμός.

Η οποία ειδικευόταν να βρίσκει, λέει, πλεονάσματα σε προνομιούχους και να τα μεταβιβάζει σε μη προνομιούχους. Φρόντισε μάλιστα επί κυβερνήσεως Σαμαρά οι δωρεές αυτές να εξαιρεθούν από τον ΦΠΑ. Σιγά μη δεν φρόντιζε.

Είναι να απορεί κανείς – ή μήπως όχι; – πώς με τέτοιο βιογραφικό ο Παύλος Τσίμας την πίστεψε όταν υποσχόταν ίσες ευκαιρίες για όλους και πρόσθεσε κάτω από το όνομά της την ίδια υπογραφή που κάποτε έβαζε στον «Ριζοσπάστη».

Εν πάση περιπτώσει η Νίκη Κεραμέως είναι υπόδειγμα «αρίστης» του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ανατριχιαστική από πολλές απόψεις, αλλά πάντως υπόδειγμα.

Και τη δημόσια παιδεία έθεσε υπό διωγμό. Και την ιδιωτική έθεσε υπό σκανδαλώδη προστασία. Και τους εκπαιδευτικούς αντιμετώπισε με την περιφρόνηση που συνάδει με τη Χάρβαρντ παιδεία της.

Και τη διαγωγή στο απολυτήριο ανέσυρε από το χρονοντούλαπο. Και τους μαθητές ανά τάξη αύξησε εν μέσω πανδημίας. Και την εκκλησία ανέδειξε σε ανώτατο διαχειριστή της μόρφωσης των ελληνοπαίδων.

Εννοείται ότι με μια τέτοιου είδους πρακτική υπήρξαν εύλογες απώλειες. Εκείνη η φωτογραφία με τα παιδιά στο χωριό που τουρτουρίζουν πάνω από ένα ξεχαρβαλωμένο δανεικό λάπτοπ και ένα κινητό προσπαθώντας μάταια να ζεσταθούν με τη Cisco Webex μας έκανε όλους να ντραπούμε.

Όχι όμως τη Νίκη. Η Κυρία Δεν Με Μέλει για την Πλέμπα διανέμει χωρίς καμιά τύψη στα παιδιά των πολλών το κρύο, τη φτώχεια, την αμορφωσιά, την τιμωρία, τα θρησκευτικά, τη Cisco και το πάστωμα στις τάξεις.

Και στους βλαστούς των λίγων, που εκπαιδεύονται να πατάνε στον λαιμό τους πολλούς, προσφέρει τα απαραίτητα παπούτσια με πρόκες για να το καταφέρουν. Στο κάτω κάτω της έχει ανατεθεί να οργανώσει την ανισότητα. Εξ απαλών ονύχων, μην έχουμε κι απαιτήσεις. Ψυκτικοί και πολύ τους πάει.

Η κατάλληλη Νίκη στην κατάλληλη θέση, όπως καταλαβαίνετε. Μια διεστραμμένη κακοποίηση της νέας γενιάς – πατρίς, θρησκεία και Cisco-παιδεία –  μια θεσμική κατοχύρωση της πιο χυδαίας ανισότητας, μια γκρίζα εκπαίδευση στη δουλικότητα και στους ταξικούς φραγμούς με τους πιο αυστηρούς όρους.

Που πάει να πει ότι αν της περάσει της Νίκης και όσων βρίσκονται πίσω της, η Ήττα θα μας αφορά όλους. Γιατί αυτοί καταργούν το πιο ακριβό δικαίωμα της νέας γενιάς: το δικαίωμα να ονειρεύεται…

Πηγή documentonews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here