Πατριωτική Παρέμβαση Ευριπίδη Στυλιανίδη για τις Τουρκικές Προκλήσεις και την Θράκη.

0
200

Σε παρέμβαση του στη Βουλή, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης που ζήτησε κατ’ εξαίρεση το λόγο, ενώ δήλωσε ότι προβαίνει στη δήλωση «ως βουλευτής της Θράκης και της Ροδόπης που ψηφίζεται από χριστιανούς και μουσουλμάνους», ανέφερε ανέφερε με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του Προέδρου της Τουρκίας πως «στα ζητήματα ελευθεριών αυτό που υποστήριξε είναι ψευδές ή λάθος τον ενημερώνουν».

«Θυμίζω στον πρόεδρο της Γείτονος ότι η Κυβέρνηση της ΝΔ χάρισε τα χρέη των βακουφιών. Σήμερα λειτουργούν 284 τεμένη στη Θράκη. Δεν ξέρω πόσες είναι οι εκκλησίες στη γείτονα;»…είπε ο Ευρ. Στυλιανίδης και συνέχισε:

«Διορίζονται ιερό-διδάσκαλοι από την μειονότητα για να προστατευτούν από το μαύρο χρήμα που διακινείτο στην περιοχή. Διδάσκονται Τουρκικά σε Δημόσια Σχολεία, όπως και στα μειονοτικά σύμφωνα με την Συνθήκη της Λοζάνης».

Αναφερόμενος ειδικά στο θέμα των Μουφτήδων ο Ευρ. Στυλιανίδης επεσήμανε ότι «λειτουργεί και ο μουφτής», αλλά ξεκαθάρισε πως:

«Δεν δεχόμαστε όμως ένα πλαίσιο αιρετών θρησκευτικό-πολιτικών ηγετών που δεν προσιδιάζουν το ευρωπαϊκό πλαίσιο και πρότυπο Δημοκρατίας. Και αυτό το διαπίστωσε ο ίδιος ο Ερντογάν όταν ως Πρωθυπουργός επισκέφθηκε το 2004 την περιοχή, αλλά και αργότερα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here