ΠΑ σε Τουρκία: «Μολών Λαβέ – Θα πολεμήσουμε όπως οι Σπαρτιάτες του Λεωνίδα».

0
488

Με Θερμοπύλες και το «Μολών Λαβέ» του Λεωνίδα απαντά η ΠΑ στην Τουρκία σε ένα βίντεο γεμάτο συμβολισμούς!!

Δεν μπορούμε να θυμηθούμε αν έχει υπάρξει στην πρόσφατη ιστορία βίντεο της ΠΑ με τόσο ισχυρούς συμβολισμούς σε μια περίοδο που όλα έχουν χτυπήσει «κόκκινο» στα ελληνοτουρκικά.

Όλα τα στρατηγικά και υπό-στρατηγικά όπλα της συμπεριέλαβε η Πολεμική Αεροπορία στο βίντεο που έδωσε στην δημοσιότητα για το επερχόμενο συνέδριο Αεροπορικής Ισχύος.

Τα πλάνα αρχείου από την πλούσια συμμετοχή στις εθνικές και στις διεθνείς αεροπορικές ασκήσεις, είναι συνδυασμένα με επιλογές λήψεων από τα στρατηγικά και υπό-στρατηγικά όπλα της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ κυριαρχεί το διαχρονικά, ισχυρότερο σύμβολο, ελληνικής ισχύος που δεν είναι άλλο από τον Σπαρτιάτη Στρατηγό Λεωνίδα.

Το Βίντεο είναι γεμάτο με μηνύματα από την μάχη των Θερμοπύλων. 

Με «Μολών Λαβέ» ξεκινά, συνεχίζει με τον Σπαρτιάτη Στρατηγό Λεωνίδα για να τελειώσει με Θερμοπύλες.

Μάλιστα στο βίντεο είναι ενταγμένος, με ηχητικό απόσπασμα από κινηματογραφική παραγωγή για τους 300 και τον Λεωνίδα, και ο επιτάφιος με το επίγραμμα του Σιμωνίδη που βρίσκεται στο Μνημείο των Θερμοπύλων: «Ω ξένε, ανάγγειλε στους Λακεδαιμόνιους ότι εδώ ταφήκαμε, υπακούοντας στα προστάγματά τους»…

Άλλωστε, το μήνυμα που έστειλε στα πέρατα της γης ο Λεωνίδας και οι άνδρες του παραμένει ισχυρό και διαχρονικά επίκαιρο:

Οι Έλληνες δεν υποτάσσονται και δεν υποκλίνονται σε κανέναν. Μήνυμα εξόχως επίκαιρο για την εποχή μας εις την οποία η πατρίδα μας απειλείται από την Τουρκία.

Και «stealth» συμμετοχή ξανά…

Στο 0.29 του Βίντεο εμφανίζεται το μη επανδρωμένο μαχητικό «Neuron» με χαρακτηριστικά στελθ! Μάλιστα φαίνονται οι σημαίες των χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και το πρωτότυπο που είναι έτοιμο με σειριακό αριθμό XAV-SA-003!

Προχωρά το πρόγραμμα; Μάλλον απ’ ότι φαίνεται…

Υπενθυμίζεται ότι η ελληνική Πολεμική Αεροπορία είχε συμπεριλάβει τότε στο Δεκαπενταετές Εξοπλιστικό Πρόγραμμα (ΔΕΣΕΣ) την απόκτηση 150 UCAV μέχρι το 2025. Στην βασική του έκδοση μπορεί να μεταφέρει 4 βόμβες JDAM και είναι πρακτικά μη εντοπίσιμο από αισθητήρες.

Μέχρι το 2020 το αόρατο αεροσκάφος «ρομπότ» θα μπορεί προσβάλει στόχους επιφανείας απόλυτα αόρατο από τα ραντάρ και λόγω του μικρού μεγέθους, με τέσσερις εσωτερικά μεταφερόμενες βόμβες JDAM των 1.000 lb σε αποστάσεις από 800-1000 χλμ.

Το UCAS αναπτύχθηκε με εθνική χρηματοδότηση των χωρών Γαλλίας, Σουηδίας, Ισπανίας, Ελβετίας, Ιταλίας και της Ελλάδας.

6ο Συνέδριο Αεροπορικής Ισχύος 19-20 Απριλίου 2018

Στις 19 και 20 Απριλίου 2018, θα διεξαχθεί το 6ο Συνέδριο Αεροπορικής Ισχύος στο Αμφιθέατρο της Σχολής Ικάρων «Υποσμηναγός (Ι) Νικόλαος Σιαλμάς», με θεματικό τίτλο «Strategic Value of Air Power» (Η Στρατηγική Αξία της Αεροπορικής Ισχύος).

Το 6ο Συνέδριο Αεροπορικής Ισχύος θα επιδιώξει την εξερεύνηση-ανάπτυξη της χρησιμότητας της αεροπορικής δύναμης στη σύγχρονη εποχή και τη δημιουργία κοινής αντίληψης απέναντι στις προκλήσεις και απειλές της εποχής μας.

Ταυτόχρονα, θα προσπαθήσει να δώσει απαντήσεις ή έστω να δημιουργήσει προβληματισμούς σε μια σειρά ζητημάτων, όπως: Ο κάλλιστος συνδυασμός των δυνατοτήτων όλων των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων προς επίτευξη των στρατηγικών στόχων μιας χώρας σε ένα σύγχρονο επιχειρησιακό περιβάλλον.

Η βέλτιστη ανάπτυξη επιχειρησιακών-τεχνολογικών δυνατοτήτων, από πλευράς Πολεμικής Αεροπορίας, για την αντιμετώπιση των νέων μορφών κινδύνων που προβλέπεται ότι θα προκύψουν, αλλά και η γενικότερη ανάλυση των πολιτικό-στρατιωτικών σχέσεων και οι επιδράσεις τους στο χαρακτήρα του στρατιωτικού επαγγέλματος, σε καιρό ειρήνης αλλά και σε περίοδο επιχειρήσεων.

Δείτε το Βίντεο…….

{videobox}rCjlnh386zM{/videobox}

{jcomments on} 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here