Περί Μεσαζόντων!…….του Γιώργου Χαρβαλιά.

0
180

Το έχω ξαναγράψει και θα επιμείνω: Δεν είναι προνομιακός χώρος άσκησης αντιπολίτευσης για την Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη προσωπικά η σκανδαλολογία.

Και ειδικά στην περίπτωση πώλησης (σ.σ. και όχι αγοράς με χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου) μιας παρτίδας στρατιωτικών πυρομαχικών που βρίσκεται πολύ κοντά στην λήξη της.

Στην πράξη θα έπρεπε να παρακαλάμε για να ξεφορτωθούμε τέτοιου είδους στρατιωτικό υλικό που δεν είναι δα και το πιο περιζήτητο στις αγορές. Και σε αυτές τις περιπτώσεις δεν έχει νόημα να…ψειρίζουμε την μαϊμού, εκτός αν η Νέα Δημοκρατία είναι σε θέση να αποδείξει ότι ο Καμμένος μαζί με τον μεσάζοντα, είχαν συστήσει συμμορία και φούσκωναν τις τιμές κοροϊδεύοντας τους Σαουδάραβες για να μοιραστούν μετά την διαφορά.

Επειδή όμως τέτοια αποδεικτικά στοιχεία αμφιβάλλω αν υπάρχουν η εμμονή της αντιπολίτευσης να αποκαλύψει αν η παραλίγο συναλλαγή(σ.σ. που αφορούσε πώληση-επαναλαμβάνω-από την οποία θα εισέπραττε έσοδα το ελληνικό δημόσιο)θα γινόταν με την συνδρομή…εξουσιοδοτημένου ή μη μεσάζοντα, δεν οδηγεί πουθενά.

Κατ΄ αρχήν επειδή η πώληση δεν θα γινόταν στην…..Ελβετία ή τις ΗΠΑ, αλλά την Σαουδική Αραβία! Ένα κράτος δηλαδή που έχει τους δικούς του κανόνες και…εμπορικές αντιλήψεις, οι οποίες απέχουν αρκετά από την συνηθισμένη πρακτική των σύγχρονων δυτικών κυβερνήσεων. 

Σε τέτοιου είδους καταστάσεις, φυσικά και ευδοκιμούν διαφόρων τύπων μεσάζοντες. Χωρίς αυτούς τους «νταραβερτζήδες» με τους Άραβες, δεν γίνεται δουλειά και αυτό το γνωρίζει και ο τελευταίος Έλληνας επιχειρηματίας που έχει δραστηριοποιηθεί στον Κόλπο. 

Δεν υπάρχουν αμιγώς «διακυβερνητικές» ή «διακρατικές» συμφωνίες, δυτικού τύπου με σύγχρονους «χαλίφηδες» που έχουν……φυλακίσει την μισή «αριστοκρατία» του χαλιφάτου ζητώντας «διόδια» για την απελευθέρωση της. 

Συνεπώς εδώ, αν θέλουμε να είμαστε πρακτικοί και να μην μπαίνουμε στις ιδεοληπτικές παρακρούσεις διαφόρων δήθεν «ευαισθητούληδων» τύπου Φίλη στη λογική «που θα πάνε αυτές οι οβίδες και πόσα παιδάκια θα σκοτώσουν», η προσέγγιση θα πρέπει να είναι αυστηρά μακιαβελική.

Το γιατί η δουλειά τελικά δεν έγινε και ποιος τελικά φταίει, είναι ένα ζήτημα. Αν η ΝΔ τεκμηριώσει ότι η πώληση χάλασε επειδή ανακατεύτηκε ο Παπαδόπουλος για να ανεβάσει το τίμημα και να μοιραστεί τη προμήθεια με τον Καμμένο, με γειά της με χαρά της! 

Θα τη συμβούλευα όμως να αποφύγει να ανοίξει προς τα εκεί το παιχνίδι χωρίς χειροπιαστά στοιχεία.

Βλέπετε ο Παπαδόπουλος δεν βρέθηκε να…νταραβερίζεται στους διαδρόμους των ΕΑΣ και της αμυντικής βιομηχανίας, ελέω Καμμένου. Προϋπήρχε. Και επί άλλων μνημονιακών κυβερνήσεων. 

Ας ψάξουν λίγο στη ΝΔ πριν αρχίσουν τις καταγγελίες……..

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here