ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΕΓΓΡΑΦΟ από τα αρχεία της CIA: Επαναφέρουν την υπόθεση Καραμανλή ως δήθεν συνεργάτη των Ναζί!!

0
572

Έγγραφο που περιλαμβάνεται στα αποχαρακτηρισμένα αρχεία της CIA έχει προκαλέσει αναστάτωση, καθώς εμπλέκει δύο πρώην πρωθυπουργούς, τους Κωνσταντίνο Καραμανλή και τον Κωνσταντίνο Τσαλδάρη με τους ναζί και την εξόντωση Εβραίων της Θεσσαλονίκης.

Στο επίμαχο έγγραφο, που περιλαμβάνεται στον περιβόητο Φάκελο της Υπόθεσης Μέρτεν και έχει αποχαρακτηριστεί με βάση τον Νόμο για την Αποκάλυψη των Εγκλημάτων των Ναζί (Nazi War Crimes Disclosure Act) υπάρχει μαρτυρία διπλωματικού υπαλλήλου – όπως φαίνεται – σύμφωνα με την οποία οι δυο πρώην πρωθυπουργοί ήταν συνεργάτες των ναζί κατά την περίοδο της γερμανικής κατοχής.

Δείτε το άκρως απόρρητο έγγραφο που φέρει ως ημερομηνία τη 16η Σεπτεμβρίου 1962 πατώντας ΕΔΩ…….

Ο άνθρωπος που το συνέγραψε υποστηρίζει ότι συνομίλησε με τον τότε σύμβουλο της πρεσβείας Ιωάννη Μοσχόπουλο, ο οποίος του αποκάλυψε ότι κατά τη δίκη του ναζί και υπεύθυνου για το θάνατο εκατομμυρίων Εβραίων Άντολφ Άιχμαν στο Ισραήλ, προέκυψε πως μεταξύ των στοιχείων που ήταν στη δικογραφία υπήρχε και ένας πίνακας με τα ονόματα Ελλήνων που συνεργάστηκαν με τον Μέρτεν στη Θεσσαλονίκη για την εξόντωση Εβραίων.

«Άκρως απόρρητον. Το όνομα του πρωθυπουργού κ. Κωνσταντίνου Καραμανλή περιλαμβάνεται πράγματι εις τον πίνακα των πρακτόρων των γερμανικών αρχών κατοχής, ως συνεργάτης του Μέρτεν εις την εξόντωση των Εβραίων»……είναι ο τίτλος του κειμένου.

Το έγγραφο έχει πλέον αποχαρακτηρισθεί και βρίσκεται αναρτημένο στην ιστοσελίδα της CIA.

Υ.Γ. Αναμένεται να διαπιστωθεί η εγκυρότητα του εγγράφου και των πληροφοριών τις οποίες περιλαμβάνει για τη δράση του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here