Περικοπές στις Αναπηρικές Συντάξεις και χηρείας νύχτα σας τους κλέφτες!

0
306

Η εγκύκλιος του υφυπουργού Εργασίας Πάνου Τσακλόγλου που εκδόθηκε παραμονές πρωτοχρονιάς περιορίζει την Εθνική Σύνταξη έως του ποσού των 384 ευρώ, αν ο συνταξιούχος έχει πολλαπλά δικαιώματα, δηλαδή λαμβάνει για παράδειγμα Αναπηρική Σύνταξη και Σύνταξη Χηρείας.

Συγκεκριμένα, με την εγκύκλιο, οι συνταξιούχοι θα λαμβάνουν από 1η Γενάρη του 2022 την Εθνική Σύνταξη που απορρέει από το ένα ασφαλιστικό τους δικαίωμα (Αναπηρική Σύνταξη) αλλά θα χάνουν το ποσοστό του 70% αν είναι ταυτόχρονα και δικαιούχος χηρείας.

Η εγκύκλιος αναφέρει χαρακτηριστικά:

«…όταν ένας ασφαλισμένος δικαιούται περισσότερες της μιας συντάξεις από οποιαδήποτε αιτία (γήρατος, αναπηρίας ή θανάτου), του χορηγείται μια μόνο εθνική σύνταξη που δεν μπορεί να υπερβαίνει (μεμονωμένα ή ως άθροισμα εθνικών συντάξεων από διαφορετικές αιτίες) το ανώτατο όριο μιας πλήρους εθνικής σύνταξης (384 ευρώ). Ο κανόνας αυτός ισχύει και εφαρμόζεται, ανεξαρτήτως της προέλευσης του συνταξιοδοτικού δικαιώματος (εξ ιδίου δικαιώματος ή κατά μεταβίβαση) και σε οποιονδήποτε συνδυασμό σώρευσης».

Υ.Γ. Κωστής Χατζηδάκης: Δεν μπορεί οι ανάπηροι να έχουν περισσότερα προνόμια.

Ανθρώπινος πάντα. Κωστής Χατζηδάκης. Ο Κωστής Χατζηδάκης έκοψε τις αναπηρικές συντάξεις γιατί θεωρεί τους ΑΜΕΑ προνομιούχου

Δείτε το μεγαλείο του νεοφιλελεύθερου ανθρωπισμού:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here