Περικυκλώνει την Ανατολική Μεσόγειο ο Ερντογάν.

0
391

Τα σχέδια του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν αφορούν στην Κύπρο και τη θαλάσσια περιοχή πέριξ της νήσου. Πάνε πολύ πιο πέρα και έχουν ως στόχο να επεκταθεί ο τουρκικός έλεγχος σε ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο. Αυτό φαίνεται και μέσα από τα σχέδια που υλοποιεί ο Τούρκος Πρόεδρος.

Ο Τούρκος Πρόεδρος δείχνει μέσα από την τακτική που ακολουθεί πως δεν προτίθεται να περιοριστεί μόνο σε συμφωνίες στα χαρτιά, αλλά να προχωρήσει στο να ελέγξει την ευρύτερη περιοχή.

Γι’ αυτό και τα τελευταία χρόνια δίνει ιδιαίτερο βάρος στην ενίσχυση εκείνων των στρατιωτικών μέσω που θα προσφέρουν στην Τουρκία αυτή τη δυνατότητα. Δηλαδή, ενισχύοντας το ναυτικό και την αεροπορία της.

Παράλληλα με τη συνεχή αναβάθμιση του πολεμικού της ναυτικού η Τουρκία δημιουργεί και ναυτικές βάσεις σε καίρια σημεία της Μεσογείου, προκειμένου να μπορούν τα πολεμικά πλοία της χώρας να δρουν προς κάθε κατεύθυνση.

Στον άμεσο σχεδιασμό της Άγκυρας είναι, σύμφωνα με τα όσα ο ίδιος ο φιλοκυβερνητικός τουρκικός Τύπος δημοσιεύει, η κατασκευή δύο ναυτικών βάσεων. Οι δύο αυτές βάσεις φαίνεται ότι θα είναι ιδιαίτερης στρατηγικής σημασίας για την Τουρκία.

Η μία ναυτική βάση, όπως αναφέρεται, προγραμματίζεται να ανεγερθεί στην κατεχόμενη Κύπρο και στον κόλπο της Αμμοχώστου. Την περασμένη Τετάρτη, η τουρκική εφημερίδα Μιλιέτ έγραψε πως ομάδα ειδικών προβαίνει σε μελέτη στα κατεχόμενα προκειμένου να επιλέξει τον χώρο όπου θα ανεγερθεί μια τέτοια βάση.

Η τουρκική εφημερίδα Σαμπάχ γράφει πως «τα σχέδια για τη δημιουργία ναυτικής βάσης έρχεται μετά την απόφαση για να παραχωρηθεί χώρος για τη δημιουργία βάσης για μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τα οποία θα δραστηριοποιούνται στην Ανατολική Μεσόγειο».

Η βάση είναι, ως γνωστόν, στο κατεχόμενο Λευκόνοικο. Περαιτέρω αναφέρεται πως «η ομάδα των ειδικών, που αποτελείται από μέλη των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων εξετάζει μια περιοχή στην Αμμόχωστο» σε απόσταση 35 με 40 χιλιομέτρων από το Τρίκωμο.

Αυτό που σημειώνεται είναι πως τα σχέδια περιλαμβάνουν τη δημιουργία στρατιωτικών και ναυτικών εγκαταστάσεων, χωρίς ωστόσο να προβλέπονται αποθηκευτικοί χώροι για πυρομαχικά.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code