Περνούν την πόρτα της φυλακής οι Ναζί εγκληματίες: Καταζητείται ο Παππάς, φήμες για τον Λαγό.

0
451

Με τη σύλληψη του ισοβίτη δολοφόνου του Παύλου Φύσσα, Γιώργου Ρουπακιά, το βράδυ της Πέμπτης παραμένουν μόνον δύο εκκρεμότητες με τους κατάδικους εγκληματίες της Χρυσής Αυγής.

Ο Χρήστος Παππάς που «εξαφανίστηκε» μετά την έκδοση της απόφασης παρότι βρισκόταν υπό επιτήρηση από την ΕΛ.ΑΣ. (σ.σ. προφανώς αναμένεται να αναζητηθούν ευθύνες γι΄ αυτό) και καταζητείται και ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός που βρίσκεται στις Βρυξέλλες και πρέπει να αρθεί η ασυλία του.

Σε ότι αφορά στον Χρήστο Παππά, καταδικασμένο ως μέλος της ηγετικής ομάδας της εγκληματικής συμμορίας, ο συνήγορός του δηλώνει ότι δεν προτίθεται να παραδοθεί καθώς χρησιμοποιεί το εφεύρημα πως αν στο Εφετείο αθωωθεί θα έχει εκτίσει άδικα ποινή.

Για τον Γιάννη Λαγό αναμένεται να ακολουθηθεί μιας προφανώς τυπική διαδικασία με την ενεργοποίηση του αιτήματος των Ελληνικών δικαστικών αρχών προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για άρση της ασυλίας του.

Ενδεχομένως ο ίδιος προσπαθήσει να επικαλεστεί Πολιτική δίωξη και να ζητήσει πολιτικό άσυλο κάτι που όμως αναμένεται απλώς να του δώσει λίγο παραπάνω χρόνο «ελευθερίας» καθώς θεωρείται απίθανο να βρεθεί οποιοδήποτε ευρωπαϊκό κράτος να του παράσχει πολιτικό άσυλο.

Όλοι οι υπόλοιποι διανυκτέρευσαν στη ΓΑΔΑ και σήμερα το πρωί αφού περάσουν από τον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών αναμένεται να οδηγηθούν στη φυλακή.

Το δικαστήριο αρνήθηκε να δώσει αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση σε συνολικά 39 από τους καταδικασθέντες σε καθείρξεις. Τόσο στους 13 από τους 18 πρώην βουλευτές του κόμματος όσο και εκείνους που έχουν εμπλακεί σε σοβαρές ενέργειες που “χρεώθηκαν” στην οργάνωση όπως έκρινε το δικαστήριο από το 2008 έως την δολοφονία Φύσσα το 2013.

Η απόφαση του δικαστηρίου να θεωρήσει πως δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για να τύχουν αναστέλλουσας δύναμης στην έφεση οι περισσότεροι από τους 50 καταδικασθέντες, δηλώνει ενδεχομένως πολύ περισσότερα πράγματα όσον αφορά την αντίληψη του δικαστηρίου για την εγκληματική οργάνωση, την επίδραση και τα μέλη της.

Ωστόσο η πεποίθηση του δικαστηρίου θα γίνει σαφής με την δημοσίευση της απόφασης του όταν αυτή καθαρογραφεί.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ……

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here