ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΛΑΤΑΝΟΥ: Το εθιμοτυπικό και το «Ουσιαστικό»!

0
226

Θα ήμουν ανακόλουθος με την αρθρογραφία μου, αν δεν σχολίαζα και φέτος την αναβίωση του εθίμου ρύθμισης της κυκλοφορίας στην Πλατεία Πλατάνου Κηφισιάς, από τον τροχονόμο που βρισκόταν στο παραδοσιακό «βαρέλι».

Με αυτόν τον τρόπο η Τροχαία Κηφισιάς βραβεύει κάθε χρόνο τον καλύτερο τροχονόμο της περιφέρειας.

Καμία σχέση, όμως, δεν είχε η φετινή αναβίωση του εθίμου με τις προηγούμενες χρονιές, κατά τις οποίες ο πρώην Δήμαρχος πραγματοποιούσε μια ολόκληρη φιέστα στρέφοντας με περισσή σπουδή τα φώτα της δημοσιότητας επάνω του. 

Θύμα αυτής της διαχρονικής παραπληροφόρησης έπεσε φέτος και ο έμπειρος στα κοινά κ. Β. Βάρσος, που θεωρώντας ότι η εκδήλωση διοργανώνεται από τον Δήμο Κηφισιάς και όχι από την Τροχαία, παραπονέθηκε, στα πλαίσια του Δ.Σ. τις 14/01/15 στον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο κ. Γ. Θωμάκο, ο οποίος ήταν και ο ίδιος καλεσμένος της Τροχαίας, γιατί δεν τον κάλεσε.

Οπωσδήποτε, οι αρχές (αστυνομικές, δημοτικές, κρατικές) οφείλουν να τηρούν τα έθιμα που μας ξυπνούν μνήμες του παρελθόντος, νοσταλγία, ωραίες στιγμές!

Έχουν όμως και το χρέος να προσφέρουν μέσω των υπηρεσιών τους λύσεις προς τους πολίτες, διευκολύνοντας την καθημερινότητά τους. Γι΄ αυτούς τους λόγους κ. Θωμάκο απευθύνομαι φέτος προς εσάς ελπίζοντας σε πιο «ευήκοα ώτα».

Παρακολουθώντας εδώ και χρόνια εκ του σύνεγγυς τα τοπικά πράγματα, οφείλω να ομολογήσω ότι κατά τη «μικρή» σας αυτή θητεία των τεσσάρων μηνών ως Δήμαρχος Κηφισιάς, δώσατε ένα πρώτο δείγμα γραφής σε πλήρη αντιστοιχία με τις προεκλογικές σας εξαγγελίες.

Καθαριότητα στους αύλειους χώρους των σχολείων, απομάκρυνση και επισκευή των πλέον επικίνδυνων σημείων, κλάδεμα των παραφυάδων και των χαμηλών κλαδιών που ήταν επικίνδυνα για τους μαθητές πριν ξεκινήσουν τα μαθήματα.

Απελευθέρωση των πεζοδρομίων από παράνομα εμπόδια και θάμνους όπως και ανάδειξη των πινακίδων σήμανσης της τροχαίας που ήταν κρυμμένες από κλαδιά ή ξεβαμμένες αλλά και ανάδειξη των εξαφανισμένων διαγραμμίσεων.

Και στο θεσμικό όμως επίπεδο δώσατε ένα πρώτο δείγμα γραφής, με τη διεύρυνση της συμμετοχής της Αντιπολίτευσης στα Νομικά Πρόσωπα και τις Επιτροπές του Δήμου, όπως και με τις Συνοικιακές Συνελεύσεις!

Κατά τη γνώμη μου, η λύση για μερική κυκλοφοριακή αποφόρτιση της Πλατείας Πλατάνου είναι σίγουρα η μείωση της διερχόμενης κυκλοφορίας των κατοίκων βορειότερων προαστίων μέσω της επέκτασης της Λεωφόρου Κύμης, κάτι που πρέπει να διεκδικήσει ο Δήμος μας.

Όσο για την Πλατεία Πλατάνου, έχετε δεσμευτεί – και πολύ σωστά μάλιστα – για την ανάπλαση και την ανάδειξη του χώρου στο σημείο όπου βρισκόταν ο Τροχονόμος, διότι είναι ένα σημείο αναφοράς για την Κηφισιά και δεν επιτρέπεται να έρχεται στο προσκήνιο μόνο μια φορά τον χρόνο!

Το διαχρονικό πρόβλημα όμως, κ. Δήμαρχε, είναι η παράνομη στάθμευση των Ταξί, λόγω της οποίας καθημερινά παρατηρείται το κυκλοφοριακό χάος και το μποτιλιάρισμα που φτάνει έως και το Ζηρίνειο, ταλαιπωρώντας χιλιάδες συνδημότες μας και διερχόμενους πολίτες. 

Η σπατάλη ενέργειας, ανθρωποωρών και εκνευρισμού των οδηγών Ι.Χ., δεν ξεπληρώνεται με τίποτα.

Άλλωστε σ΄ αυτό το «ουσιαστικό» μέρος αναφέρθηκε και η κ. Α. Κορογιαννάκη στο Δ.Σ. τις 14/01/15. Η οποία από το 1986 μετέχοντας σε διάφορες θέσεις των Διοικήσεων του Δήμου μας έχει εικόνα για το διαχρονικό του θέματος, ασχέτως όμως αν δεν μπόρεσαν να δώσουν λύσεις στα χρόνια της θητείας της.

Σύμφωνα με πληροφορίες μου έχει εκπονηθεί ήδη σχέδιο οριοθέτησης της πιάτσας των Ταξί, το οποίο έχει γίνει αποδεκτό και από τους ίδιους τους επαγγελματίες.

Γι΄ αυτό σας καλώ να οριοθετήσετε αρχικά έναν χώρο στάθμευσης των Ταξί, και κατόπιν, σε συνεννόηση με τον κ. Διοικητή Τροχαίας Κηφισιάς, να αυξηθούν οι υπηρεσίες των τροχονόμων στην Πλατεία Πλατάνου προς εξυπηρέτηση των δημοτών και των διερχομένων πολιτών.

Διαφορετικά, αναρωτιέμαι, ποιος να είναι άραγε ο συμβολισμός της αναβίωσης του «εθίμου του τροχονόμου», ποιο να είναι το νόημα της ενέργειας αυτής, αφού οι τροχονόμοι στην Πλατεία είναι ακριβοθώρητοι…..εκτός από ειδικές περιστάσεις;

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here