Πλημμυροπαθής η Βίσση: Τι αποζημίωση ζητάει από το Δήμο Κηφισιάς;

0
229

Η τραγουδίστρια έχει καταθέσει αίτημα στο Δήμο Κηφισιάς, ζητώντας να αποζημιωθεί για τις ζημιές που υπέστη το υπόγειο της βίλας της στην Εκάλη, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», ζητώντας αποζημίωση για τις καταστροφές που υπέστη από την μεγάλη νεροποντή της 16ης Σεπτεμβρίου 2014, το υπόγειο της βίλας της στην Εκάλη.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η τραγουδίστρια θεωρεί ότι υπεύθυνη για τις ζημιές που υπέστη το σολάριουμ, στούντιο ηχογράφησης κι άλλα πανάκριβα όργανα γυμναστικής και ρούχα που βρίσκονται στο υπόγειο της βίλας της, είναι η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Κηφισιάς, γιατί δεν είχε φροντίσει να καθαρίσει τα φρεάτια, με αποτέλεσμα στις έντονες βροχοπτώσεις της 16ης Σεπτεμβρίου το υπόγειο να πλημμυρίσει.

Γι' αυτό και την επομένη των καταστροφών, ο κατασκευαστής της μονοκατοικίας κ. Ελευθέριος Παπαδόπουλος κατέθεσε αίτημα στον Δήμο Κηφισιάς, ζητώντας να μάθει ποια διαδικασία πρέπει να ακολουθήσει η πελάτισσά του για να αποζημιωθεί.

Το σχετικό γραπτό αίτημα του κ. Παπαδόπουλου που επικαλείται πραγματογνωμοσύνη από την Πυροσβεστική, η οποία αναφέρει ότι…..«στο συμβάν προκλήθηκαν ζημιές σε είδη ρουχισμού, μουσικά όργανα και όργανα γυμναστικής»…..παραθέτουμε παρακάτω:

«Παρακαλώ τους αρμόδιους της Δημοτικής Ενότητας Εκάλης να με ενημερώσουν τι πρέπει να γίνει – πια διαδικασία να ακολουθήσω – ώστε να αποζημιωθώ για την ζημία που υπέστη το υπόγειο του διαμερίσματος μου λόγω βουλωμένων φρεατίων.

Η ζημία έγινε στην συμβολή των οδών Καλάμου και Ωρωπού 1, ιδιοκτησίας της κ. Άννας Βίσση. Σας ενημερώνουμε ότι έχουμε πραγματογνωμοσύνη από την Πυροσβεστική. Παρακαλώ ενημερώστε με για τις περαιτέρω διαδικασίες.

Ευχαριστώ,
Ο Αιτών
Παπαδόπουλος Ελευθέριος».

Όσο για το κόστος των ζημιών, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, από την πλευρά της Άννας Βίσση εκτιμάται στα 58.470 ευρώ.

Η τραγουδίστρια ζητά παράλληλα από τον Δήμο να προχωρήσει σε αντιπλημμυρικά έργα έξω από την πόρτα του σπιτιού της.

Το κόστος των σχετικών εργασιών ανέρχεται στα 500 ευρώ, όπως φαίνεται από την γραπτή προσφορά ιδιώτη υδραυλικού που η οικονόμος της τραγουδίστριας άφησε στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, προφανώς γιατί η ίδια δεν προτίθεται να αναλάβει το κόστος!

Κι αυτό ακριβώς, σύμφωνα πάντα με το «Πρώτο Θέμα», προκάλεσε ποικίλα σχόλια στον Δήμο Κηφισιάς.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ του Δήμου Κηφισιάς

Σχετικά με αίτημα που έχει καταθέσει η καλλιτέχνης κ. Άννα Βίσση στο Δήμο Κηφισιάς και αφορά υλικές ζημιές που υπέστησαν αντικείμενα που βρίσκονταν στο υπόγειο της κατοικίας της οφείλουμε να διευκρινίσουμε τα εξής:

1.Αντιπλημμυρικό έργο για την διαχείριση των υδάτων υπάρχει μπροστά από την οικία της κ. Βίσση (τριπλό φρεάτιο). Επιπλέον αρμόδια Αρχή για τα αντιπλημμυρικά έργα είναι η Περιφέρεια Αττικής.

2.Σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου τα φρεάτια στην περιοχή της Εκάλης είχαν καθαριστεί εγκαίρως (14/9/2014) και μάλιστα πριν την νεροποντή της 16ης Σεπτεμβρίου.

3.Η Πολιτική Προστασία Κηφισιάς που άντλησε τα νερά από το υπόγειο της δημοφιλούς καλλιτέχνιδας τα διοχέτευσε στο φρεάτιο που βρίσκεται μπροστά από την οικία της και απορροφήθηκαν άμεσα, κάτι που αποδεικνύει πως τα φρεάτια δεν ήταν βουλωμένα και η Καθαριότητα του Δήμου είχε κάνει καλά την δουλειά της.

4.Η Πολιτική Προστασία Κηφισιάς ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα άντλησης των υδάτων όπως άλλωστε έκανε και στα υπόλοιπα αιτήματα των κατοίκων της περιοχής του Δήμου Κηφισιάς.

5.Στο Δήμο Κηφισιάς έχει κατατεθεί αίτημα εκπροσώπου της κ. Βίσση στο όποιο ζητείται να πληροφορηθεί τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί προκειμένου να αποζημιωθεί. Το αίτημα της θα απαντηθεί εντός των προθεσμιών που ορίζει ο νόμος.

Τέλος, να σημειώσουμε πως ο όγκος των υδάτων κατά την νεροποντή της 16ης Σεπτεμβρίου 2014 ήταν ιδιαίτερα αυξημένος και όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί δεν ήταν δυνατόν να αντιμετωπιστεί άμεσα.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here