Ποια είναι η εταιρεία που τίναξε στον αέρα τις εκλογές της ΝΔ;;

0
211

Κάνοντας μια πρόχειρη έρευνα για το ποια είναι η εταιρεία που είχε αναλάβει να φέρει σε πέρας την εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη αρχηγού στη ΝΔ, διαπιστώνει κανείς ότι δεν πρόκειται για μια τυχαία εταιρεία.

Πρόκειται για μια εταιρεία πληροφορικής που συνδέθηκε άμεσα στο παρελθόν με τη ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά και με το σύστημα της μονταζιέρας της Συγγρού.

Είχε μάλιστα αναλάβει όλες τις διαδικτυακές δουλειές του μεγάρου Μαξίμου επί Αντώνη Σαμαρά αλλά και τη διαχείριση του site της ΝΔ.

Σήμερα, όλως τυχαίως η συγκεκριμένη εταιρεία, τίναξε στον αέρα την εκλογική διαδικασία και την αξιοπιστία ενός κόμματος που διεκδικεί τη διακυβέρνηση της χώρας.

Είναι περίπου βέβαιο ότι στη Μουρούζη πρέπει να…ανοίγουν σαμπάνιες με τη σημερινή εξέλιξη και με δεδομένη την πρόθεση του Αντώνη Σαμαρά να επιστρέψει στο τιμόνι της Νέας Δημοκρατίας.

Επίσης είναι απολύτως βέβαιον ότι αυτό το κλίμα της διάσπασης και της εμφυλιοπολεμικής σύρραξης ευνοεί απόλυτα το περιβάλλον και τα σχέδια Σαμαρά.

Η εν λόγω εταιρεία

Η εταιρεία που αναλαμβάνει την διεξαγωγή των εκλογών του κόμματος είναι άγνωστη στο Α. Σαμαρά και η επιλογή της από την πρώτη στιγμή γέννησε ερωτηματικά για το εάν μπορεί να καταφέρει να βγάλει εις πέρας το δύσκολο εγχείρημα.

Η συγκεκριμένη εταιρεία σύμφωνα με τα επίσημα έγγραφα της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού, από τον Ιανουάριο του 2014 μέχρι τις αρχές του 2015 είχε αναλάβει, την τεχνική υποστήριξη του Μεγάρου Μαξίμου και την προστασία της πρωθυπουργικής έδρας από επιθέσεις hackers.

Η εταιρεία είχε αναλάβει επίσης τις δικτυακές υποδομές του γραφείου του πρωθυπουργού στη Βουλή, της Γενικής Γραμματείας Συντονισμού, υπό τον Δημήτρη Βαρτζόπουλο, και στη συνέχεια υπό τον Δημήτρη Πτωχό, που στεγαζόταν στο κτίριο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, έχοντας δημιουργήσει μια «ομπρέλα» τεχνικής προστασίας. Η συμφωνηθείσα συνολική αμοιβή ανερχόταν στα 7.868 ευρώ, με ρήτρα εμπιστευτικότητας.

Η συνολική αμοιβή της εταιρείας για την εκτέλεση των εκλογών αγγίζει τα 410.000 ευρώ, ενώ, σε περίπτωση επανάληψης των εκλογών , το κόστος θα φθάσει τα 430.000 ευρώ.

Το ποσό αυτό αντιστοιχεί στην κατασκευή ενός πληροφοριακού συστήματος, στο οποίο θα έχει πρόσβαση κάθε εκλογέας στο κάθε εκλογικό τμήμα.

Υποχρέωση της εταιρείας ήταν τέσσερις ημέρες πριν από τις κάλπες να αποστείλει στους υπευθύνους των ΝΟΔΕ τις τερματικές συσκευές (tablets) και μια πλαστική κάρτα με μοναδικό, κρυφό κωδικό για τη διεξαγωγή των εκλογών.

Στο ίδιο ποσό περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, ο σχεδιασμός των συστημάτων ανάπτυξης εφαρμογών, η σύσταση και εκπαίδευση ομάδας υποστήριξης, η εγκατάσταση τηλεφωνικού κέντρου και η τηλεφωνική υποστήριξη κατά τη διάρκεια των εκλογών, η επιτόπια τεχνική υποστήριξη στα εκλογικά κέντρα στους 52 νομούς και η προμήθεια 2.500 tablets αξίας περίπου 230.000 ευρώ.

Υ.Γ. Εκτός λειτουργίας ακόμα και το «σάιτ» της εν λόγω εταιρείας του Σαμαρά που ανέλαβε τις εκλογές της ΝΔ!!…….

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here