Ποια είναι τα βασικά στοιχεία του Ενωσιακού Ψηφιακού Πιστοποιητικού COVID όπως συμφωνήθηκε;

0
475

Το σύστημα του Ενωσιακού Ψηφιακού Πιστοποιητικού COVID περιλαμβάνει τρία διαφορετικά είδη πιστοποιητικών για την COVID-19: πιστοποιητικό εμβολιασμού, πιστοποιητικό εξέτασης (τεστ) και πιστοποιητικό ανάρρωσης.

Το ψηφιακό πιστοποιητικό COVID της ΕΕ είναι η ψηφιακή απόδειξη ότι ένα πρόσωπο είτε:

-έχει εμβολιαστεί κατά της COVID-19,

-έχει υποβληθεί σε διαγνωστική εξέταση με αρνητικό αποτέλεσμα,

-ή έχει αναρρώσει από τη νόσο COVID-19

Κύρια χαρακτηριστικά του πιστοποιητικού:

-σε ψηφιακή και/ή έντυπη έκδοση

-με κωδικό QR

-δωρεάν

-στην εθνική γλώσσα και στα αγγλικά

-ασφαλές και προστατευμένο

-με ισχύ σε όλες τις χώρες της ΕΕ

Το ενωσιακό πιστοποιητικό μπορεί να εκδίδεται και να χρησιμοποιείται σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ για τη διευκόλυνση της ελεύθερης κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19.

Θα υπάρχει δυνατότητα δωρεάν χορήγησής του για όλους τους πολίτες της ΕΕ και τα μέλη των οικογενειών τους, καθώς και για τους υπηκόους χωρών εκτός ΕΕ που παραμένουν ή διαμένουν νόμιμα σε κράτη μέλη και έχουν δικαίωμα να ταξιδεύουν σε άλλα κράτη μέλη.

Το ενωσιακό πιστοποιητικό περιλαμβάνει μόνο ένα ελάχιστο σύνολο πληροφοριών που είναι απαραίτητες για την επιβεβαίωση και την επαλήθευση της κατάστασης του κατόχου του όσον αφορά τον εμβολιασμό, την εξέταση ή την ανάρρωση.

Ο εμβολιασμός δεν θα αποτελεί προϋπόθεση για να μπορεί κάποιος να ταξιδέψει. Όλοι οι πολίτες της ΕΕ, είτε έχουν εμβολιαστεί είτε όχι, έχουν το θεμελιώδες δικαίωμα της ελεύθερης κυκλοφορίας στην ΕΕ.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here