Ποινική δίωξη κατά του εκδότη Σταύρου Ψυχάρη!

0
262

Ποινική δίωξη για ηθική αυτουργία σε απιστία σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε κατά του εκδότη Σταύρου Ψυχάρη, μετά από παραγγελία του εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος Π. Αθανασίου.

Μαζί του διώκονται για απιστία οι υπάλληλοι της τράπεζας Alpha Bank ΑΛΦΑ -0,76% που του χορήγησαν προσωπικά δάνεια.

Η υπόθεση αφορά προσωπικά δάνεια που είχε λάβει ο Σταύρος Ψυχάρης ύψους περίπου 57 εκατ. ευρώ χωρίς να προκύπτουν επαρκείς εγγυήσεις. Ο επικεφαλής του Δημοσιογραφικού Ομίλου Λαμπράκη (ΔΟΛ) είχε καταθέσει υπόμνημα με τους υπερασπιστικούς του ισχυρισμούς στις 11 Ιανουαρίου.

Σημειώνεται ότι ο κ. Ψυχάρης είχε κληθεί σε εξηγήσεις στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης για τα επονομαζόμενα «θαλασσοδάνεια» σε συγκροτήματα του Τύπου.

Ως φυσικοί αυτουργοί της πράξης της απιστίας ελέγχονται τα στελέχη των τραπεζών, οι οποίοι ως μέλη επιτροπών ενέκριναν τη χορήγηση των δανείων, καθώς οι οικονομικοί εισαγγελείς εξετάζουν το ενδεχόμενο να χορηγήθηκαν χωρίς να δοθούν από την πλευρά του μιντιακού ομίλου οι απαραίτητες εγγυήσεις.

Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας για τον ΔΟΛ αναμένεται να ακολουθήσει η έρευνα από τους οικονομικούς εισαγγελείς και άλλων περιπτώσεων δανειοδοτήσεων σε μιντιακούς ομίλους.

«Ξέχασε» το πόθεν έσχες δέκα χρόνων ο Στ. Ψυχάρης

Σε επιστολή που απέστειλε προς την Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής, ο νομικός σύμβουλος του εκδότη Σταύρου Ψυχάρη, την ενημερώνει ότι διαθέτει αντίγραφα και αποδεικτικά από τις δηλώσεις Πόθεν Έσχες για τα τελευταία έξι χρόνια ενώ δεν έχει κρατήσει αντίγραφα, για τα προηγούμενα 10 χρόνια.

Διαβεβαιώνει πάντως στην ίδια επιστολή, ότι και για αυτά τα χρόνια ο κ. Ψυχάρης κατέθετε τα "πόθεν έσχες"!

Σημειώνεται ότι ο οικονομικός εισαγγελέας κ. Αθανασίου είχε ζητήσει από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής τα πόθεν έσχες του κ. Ψυχάρη, καθώς από τον έλεγχο που έκανε η Αρχή για την Καταπολέμηση «μαύρου χρήματος», είχε διαπιστωθεί ότι λείπουν αντίγραφα των δηλώσεων για τα έτη:

1997 (χρήση 1996), 1998 (χρήση 1007), 1999 (χρήση 1998), 2000 (χρήση 1999), 2001 (χρήση 2000), 2003 (χρήση 2002), 2004 (χρήση 2003), 2005 (χρήση 2004), 2006 (χρήση 2005), 2007 (χρήση 2006).

Η Επιτροπή είχε απευθυνθεί στον κ. Ψυχάρη ζητώντας περαιτέρω διευκρινήσεις και την προηγούμενη εβδομάδα ο νομικός του σύμβουλος έστειλε την απαντητική επιστολή.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here