Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος κατά ζεύγους Παπαντωνίου από εισαγγελείς Διαφθοράς.

0
179

«Δόλιες ενέργειες» του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου και της συζύγου του στην υπόθεση της πώλησης του ακινήτου της Σύρου διαπίστωσαν οι εισαγγελείς Διαφθοράς, οι οποίοι άσκησαν ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του ζευγαριού, αλλά και κατά δύο υπαλλήλων της ΔΟΥ Κηφισιάς.

Η δίωξη κατά των δύο υπαλλήλων αφορά το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης, ενώ για το ζευγάρι η κατηγορία είναι για ηθική αυτουργία στην πράξη των δύο εφοριακών.

Κατά τους εισαγγελείς Χρήστο Ντζούρα και Στέλιο Μανόλη, οι οποίοι ερεύνησαν την υπόθεση μετά από εντολή της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, οι δύο υπάλληλοι της ΔΟΥ «χορήγησαν παρανόμως» στο ζευγάρι φορολογική ενημερότητα αν και ήταν σε θέση να διαπιστώσουν ότι ο κ. Παπαντωνίου και η σύζυγός του είχαν χρέη προς το Δημόσιο».

Αντίστοιχα αποδίδουν «δόλιες ενέργειες» στον πρώην υπουργό και τη σύζυγό του προκειμένου να αποκομίσουν όφελος.

Οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν αφορούν δύο φορολογικές ενημερότητες, τις οποίες πήρε το ζεύγος Παπαντωνίου πριν από περίπου έναν χρόνο από την ΔΟΥ Κηφισιάς, προκειμένου να πουλήσει πολυτελές σπίτι που είχε κατασκευάσει στη Σύρο.

Το οικόπεδο φαίνεται να είχε αγοραστεί από τη σύζυγο του πρώην υπουργού, Σταυρούλα Κουράκου πριν από περίπου 15 χρόνια.

Η τιμή που εμφανίζεται σε δημοσιεύματα να πουλήθηκε πριν από έναν χρόνο το ακίνητο είναι περίπου 1 με 1,5 εκατομμύριο ευρώ.

Η επίμαχη αγοραπωλησία ερευνάται από τους εισαγγελείς Διαφθοράς και ως προς το σκέλος ελέγχου της νομιμότητάς της, ώστε να εντοπιστεί εάν προκύπτει ενδεχόμενο η μεταβίβαση της Σύρου να είναι εικονική.

{jcomments on} 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here