Ποιοι Νομοί ρίχνουν «μαύρο» στη ΝΔ σε όλη την Ελλάδα;

0
178

-Πού «στέκεται» ακόμα,

-Πού έχει πάρει «κεφάλι» ο ΣΥΡΙΖΑ,

-Προβλήματα για ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση,

-Μπαίνει  το «κόμμα Κασιδιάρη».

«Στριμωγμένο» στο μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας εμφανίζεται το Κυβερνητικό κόμμα της  ΝΔ του Κ. Μητσοτάκη: Στο μεγαλύτερο μέρος της Πελοποννήσου, η Εύβοια, η πρώην Β’ Αθηνών, η Δυτική Αττική, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και η Κρήτη!

Στην Μακεδονία είναι ζήτημα αν η ΝΔ θα ξεπεράσει το 20% στους περισσότερους νομούς της Κεντρικής και της Δυτικής Περιφέρειας!

Αυτό προκύπτει από τις περιοδικές έρευνες μία μεγάλης δυτικής πρεσβείας, της οποίας τα ευρήματα δεν συνάδουν σε καμία περίπτωση με αυτά των δημοσκοπήσεων που δημοσιοποιούνται και ειδικά αυτών που φέρουν τη ΝΔ να φτάνει περίπου στο ποσοστό του 2019!

Οι μοναδικές περιοχές που στέκεται ακόμα με μικρές συγκριτικά απώλειες-αλλά πάντα απώλειες-είναι Α’ Αθηνών, ο νότιος και ο βόρειος τομέας της πρώην Β’ Αθηνών, όπου όμως πληθυσμιακά συντρίβονται από τον Δυτικό Τομέα, η Β’ Θεσσαλονίκης, μέρος της Ανατολικής Μακεδονίας, η Λάρισα και τα Τρίκαλα, αλλά όχι η Καρδίτσα που καταγράφει απώλειες και η Στερεά Ελλάδα, πλην Ευβοίας όπου η ΝΔ θα δει ποσοστά ιστορικά χαμηλά.

Μέχρι και η κηδεία του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου Β’ στοίχισε στη ΝΔ: Πιεσμένη περαιτέρω 1-1,5 είναι πανελλαδικά από τα γεγονότα της κηδείας που εξόργισαν τον «σκληρό πυρήνα» ακόμα και των «μητσοτακικών».

Στην Πελοπόννησο σε Αχαΐα, Ηλεία και Αρκαδία η ΝΔ θα δει πιθανότατα ιστορικά χαμηλά. Καλύτερα στέκεται στην Αργολίδα και μόνο στην Μεσσηνία, πλην Λακωνίας, κρατά δυνάμεις.

Εντυπωσιακή είναι η Κρήτη: Πιθανότατα και λόγω ισχυρής παρουσίας ΚΙΝΑΛ, τουλάχιστον ισχυρότερης από άλλες περιοχές της χώρας, αλλά και προέλασης του ΣΥΡΙΖΑ

Η έρευνα για δεύτερη συνεχή φορά δείχνει πανελλαδικό ποσοστά περί το 26% για τη ΝΔ στην πρώτη κάλπη με ιδανικό ποσοστό να φτάνει το 26%, ενώ όλα είναι ανοικτά σε ότι αφορά την πρωτιά: Ο ΣΥΡΙΖΑ αποδεδειγμένα είναι «κόμμα της «τελευταίας εβδομάδας» και αυτό που σήμερα το εμφανίζου ως «βέβαιο», δηλαδή η δεύτερη θέση, μάλλον θα διαψευσθεί από τα γεγονότα: Το ΚΙΝΑΛ ότι και να πάρει το παίρνει από τη ΝΔ!

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «κλειδωμένος» σε ποσοστά της τάξης 27-30%, αν δεν διαψευσθούν αυτοί που υποστηρίζουν ότι «ακόμα ο Τσίπρας δεν έχει ξεκινήσει». Πολύ καλά στέκεται σε Δυτικό Τομέα της πρώην Β’ Αθηνών, σε δυτική Μακεδονία, νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Πελοπόννησο και ανατολική Στερεά Ελλάδα, αλλά και σε Ξάνθη, Ροδόπη στην Θράκη. Επίσης είναι πρώτο κόμμα σε Καρδίτσα και Μαγνησία.

Ο Ν. Ανδρουλάκης δεν έχει ακόμα καταφέρει να κεφαλαιοποιήσει το θέμα των υποκλοπών, και ο ΣΥΡΙΖΑ, που δεν έχει κάποιο «θύμα με ονοματεπώνυμο» φαίνεται να ωφελείται περισσότερο.

Το ποσοστό του θα εξαρτηθεί από το πόσο θα πιέσει τη ΝΔ προεκλογικά ο Ν.Ανδρουλάκης ο οποίος όμως πλέον πλαγιοκοπείται και από τη ΝΔ σε στελεχικό επίπεδο, αλλά και σε από τη ΝΔ.

Φτώχεια, εμβόλια, κυβερνητική διαφθορά και βέβαια τα γνωστά οικονομικά σκάνδαλα, όπου «παραδοσιακά» εμπλέκονται όλοι οι νεοδημοκράτες βουλευτές και στελέχη θα κρίνουν το εκλογικό αποτέλεσμα.

Στο χώρο «δεξιότερα της ΝΔ» υπάρχει η Ελληνική Λύση που όμως πλέον καταγράφεται να πλαγιοκοπείται από το δυνητικό «κόμμα Κασιδιάρη», έχει εσωτερικά προβλήματα, αρνείται πεισματικά το άνοιγμα στην «δεξιά πολιτική κοινωνία», προφανώς λόγω πολιτικής ανασφάλειας του προέδρου της Κ. Βελόπουλου και εμφανίζεται σε ποσοστά περί το 6%, ενώ κανονικά θα έπρεπε να είχε δυναμική τρίτου κόμματος.

Σε ότι αφορά το «κόμμα Κασιδιάρη», όποιο και να είναι, μπαίνει άνετα στην Βουλή και αυτό το φοβάται η ΝΔ, όχι γιατί ανησυχεί από την πολιτική του, αλλά όποιο κόμμα εισέρχεται στην Βουλή μειώνει την πιθανότητα, όχι αυτοδύναμης κυβέρνησης (αυτό είναι αδύνατον ακόμα και στην δεύτερη κάλπη), αλλά να συγκεντρώσει έδρες κοντά στον «μαγικό» αριθμό των 135: Με 135 υπολογίζουν ότι με Ελληνική Λύση και ίσως κάποια «ρετάλια» του ΠΑΣΟΚ να φτάσουν τους 151-152 βουλευτές.

Τα λοιπά εμφανιζόμενα κόμματα «δεξιά της ΝΔ» είναι περισσότερα από πέντε και με δυσκολία συγκεντρώνουν…5%, όλοι μαζί.

Πάλι σε καλή θέση πλασάρεται η Ελεύθερη Πατρίδα του καθηγητή Νίκου Βασιλειάδη. Μακριά φυσικά από το 3%, αλλά εμφανίζεται να διπλασιάζει το ποσοστό των ευρωεκλογών του 2019.

Γιατί δεν ενώνονται οι δεξιές πολιτικές κινήσεις; Γιατί είναι σαφές ότι ορισμένοι παίζουν καθαρά ρόλο «Λαγού του Μαξίμου» παρά τα μεγαλεπήβολες «πατριωτικές κορώνες». Και οι υπόλοιποι δεν έχουν «καύσιμο», δηλαδή χρήμα…

Αλλά όλα αυτά, τώρα. Μέχρι τις εκλογές, το αργότερο τον Ιούλιο, έχει «πολύ νερό να κυλήσει στον μύλο».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here