Ποιοι πολεμούν την Επιτροπή για τον Έλεγχο του Χρέους;;

0
241

Ποτέ άλλοτε, όπως επισημαίνουν στο Newsbomb.gr έγκυροι πολιτικοί παράγοντες, δεν έχει πολεμηθεί τόσο λυσσαλέα μια Επιτροπή της Βουλής, όσο αυτή που συγκροτήθηκε προκειμένου να ελέγξει το πώς δημιουργήθηκε το υπέρογκο χρέος της Ελλάδας, πόσο απ’ αυτό είναι «απεχθές», καθώς και το ποιοι ευθύνονται.

Η Επιτροπή αυτή της Βουλής (διότι Επιτροπή της Βουλής είναι, όσο κι αν επιχειρούν να την απαξιώσουν και υποβαθμίσουν οι εργολάβοι της διαπλοκής και τα νοικιασμένα δημοσιογραφικά τους φερέφωνα) έχει συγκεντρώσει τις τελευταίες μέρες απίστευτες (;;) επιθέσεις από συγκεκριμένα ΜΜΕ και συγκεκριμένους δημοσιογράφους, οι οποίοι είχαν διακριθεί ως πυλώνες του λεγόμενου συστήματος Σημίτη.

Έφτασαν στο σημείο όλοι αυτοί οι μπετατζήδες αυτού του συστήματος να συκοφαντούν και να υβρίζουν ακόμα και δύο πρόσωπα που εκπροσωπούν θεσμούς, στη λυσσώδη εκστρατεία τους: Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλο, επειδή (άκουσον, άκουσον!) «τόλμησε» να πάει στην εναρκτήρια συνεδρίαση της Επιτροπής και να μιλήσει, καθώς και την Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, επειδή….μόνο για το προπατορικό αμάρτημα δεν ευθύνεται!

Δηλαδή έφτασε να τους ενοχλεί το αν προσκλήθηκαν ή όχι ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος και… ο «Ποτάμης» στην εναρκτήρια συνεδρίαση και όχι το έργο κι ο στόχος της Επιτροπής.

Έφτασαν στο σημείο να υβρίζουν ακόμα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, επειδή…δεν το έπαιξε «απουσιολόγος» προκειμένου να παραστεί και να μιλήσει, ενώ ελάχιστα απ’ τα εξωνημένα όργανα της διαπλοκής ασχολήθηκαν με την ουσία και το περιεχόμενο της ομιλίας του, όπως εύστοχα επεσήμανε ο Πρ. Παυλόπουλος σε ένα εκ των…διαμαρτυρομένων, τον (και συνταγματολόγο…..φανταστείτε!) Β. Βενιζέλο!

Όπως υπογραμμίζουν έγκυροι πολιτικοί κύκλοι κι όπως προκύπτει από συγκεκριμένες πληροφορίες, το σύστημα Σημίτη κρύβεται πίσω απ’ αυτές τις επιθέσεις.

Γιατί;

Διότι, όπως προκύπτει, η Επιτροπή που ήδη δουλεύει με ταχύτατους ρυθμούς, στα πλαίσια της έρευνάς της, αναπόφευκτα θα φτάσει σε αποκαλύψεις για την περίοδο Σημίτη σχετικά με την διόγκωση του χρέους. Και αυτές τις αποκαλύψεις τις τρέμουν!

-Είναι τα διάφορα «κόλπα» που μεταχειρίστηκε το τότε σύστημα Σημίτη, προκειμένου να βάλει την Ελλάδα στη ζώνη του ευρώ, με καθαρά λογιστικό τρόπο.

-Είναι τα διάφορα swaps με τη Goldman Sachs και άλλες τέτοιες «ροές».

-Είναι επίσης άλλα «κρυφά» δάνεια με γαλλικές και γερμανικές εταιρίες και τράπεζες, που τώρα άρχισαν να αποπληρώνονται.

-Είναι τα όργια σπατάλης για τους Ολυμπιακούς του 2004, με ευθύνη των τότε κυβερνήσεων Σημίτη.

-Είναι, είναι…

Πάντα κατά τις ίδιες πληροφορίες, το σύστημα Σημίτη έδωσε κατευθύνσεις σε διαπλεκόμενους εργολάβους των ΜΜΕ και δημοσιογράφους «δικά τους παιδιά» να συκοφαντήσουν, να σπιλώσουν, να απαξιώσουν.

Και…..το πηλοφόρι και το μυστρί με τη λάσπη άρχισαν το έργο τους!

Υ.Γ.1: Προσθέστε στα παραπάνω και το ότι ο Σημίτης, ο Βενιζέλος και οι υπόλοιποι κλήθηκαν να καταθέσουν και στη δίκη του Άκη, σε δεύτερο βαθμό, για τα εξοπλιστικά και θα φανταστείτε γιατί το σύστημα… τρέμει.

Υ.Γ.2: Μεταξύ των αποκαλύψεων που ήδη «τρέχουν» στην Επιτροπή Αλήθειας για το Χρέος είναι και η αποκάλυψη ότι η κυβέρνηση των Σαμαροβενιζέλων πλήρωσε με κοντά 900.000 ευρώ συγκεκριμένη νομική εταιρία για «συμβουλές» για τον συμβιβασμό με τη Siemens! Δηλαδή τους πλήρωσαν για να συμβουλέψουν το… πώς θα «αθωωθεί» η αμαρτωλή Siemens!

Την είδατε αυτή την είδηση να παίζει σε κάποιο απ’ τα διαπλεκόμουνα κανάλια ή ραδιόφωνα, τα ίδια που ουρλιάζουν για τα….. «spots» του καναλιού της Βουλής;

Κάντε σύγκριση και πολλά θα καταλάβετε……

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here