Ποιος Έλληνας έχει στην Ελβετία καταθέσεις 4,1 δις ευρώ;;

0
165

Μια βόμβα μεγατόνων είχε στη βαλίτσα του ο Ελβετός υφυπουργός Οικονομικών Ζακ ντε Βατεβίλ, που ήρθε την Παρασκευή και είχε συνάντηση με τους υπουργούς Επικρατείας Νίκο Παππά και Παναγιώτη Νικολούδη, αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Η παρουσία του κ. Νικολούδη κάθε άλλο παρά άσχετη ήταν με τη βόμβα που έφερε μαζί του ο Ελβετός υφυπουργός Οικονομικών.

Θα μπορούσε, μάλιστα, να διερωτηθεί κάποιος……..υποψιασμένος γιατί συναντιέται με δύο υπουργούς που δεν έχουν καμία σχέση με το υπουργείο Οικονομικών και στη συνάντηση δεν μετέχει και ο υπουργός Οικονομικών.

Τελικά, από όσα καταφέραμε να μάθουμε από απόλυτα έγκυρη πηγή, είχε τεράστια σημασία η σύσκεψη που έγινε στο Μαξίμου και είχε σχέση με τις καταθέσεις Ελλήνων στην Ελβετία. Γι' αυτό και η συμμετοχή του κ. Νικολούδη, που είναι αρμόδιος για την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Ο Ελβετός υφυπουργός παρέδωσε όλα τα στοιχεία για Έλληνα ο οποίος έχει κατάθεση ύψους 4,1 δις ευρώ σε ελβετική τράπεζα. Περί του ονόματός του κρατήθηκε απόλυτη μυστικότητα. Το μόνο που μάθαμε είναι ότι δεν πρόκειται για επώνυμο.

Τούτο ενισχύει τις υποψίες ότι πίσω από αυτόν κρύβονται μεγάλα και γνωστά ονόματα Ελλήνων που διαμένουν και δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι πολύ πιθανό να ανοίξουν πολλά στόματα.

Ο υπουργός Επικρατείας και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Νίκος Παππάς και ο υπουργός Επικρατείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς Παναγιώτης Νικολούδης κυριολεκτικά σοκαρίστηκαν με αυτά που τους είπαν οι Ελβετοί αξιωματούχοι αναφορικά με το «ενδιαφέρον» της συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου για εκκρεμείς υποθέσεις Ελλήνων που έχουν καταθέσεις στην Ελβετία.

Όπως διαρρέετε από το Μαξίμου, οι ελβετικές αρχές εξέφρασαν την απορία τους για την απουσία ενδιαφέροντος από τις ελληνικές αρχές σχετικά με εκκρεμείς υποθέσεις Ελλήνων και ελληνικών επιχειρήσεων στην Ελβετία.

Μάλιστα, στη συνάντηση οι Ελβετοί ανέφεραν και συγκεκριμένα νούμερα: Μόνο δεκαπέντε αιτήματα για συλλογή και διαβίβαση στοιχείων φορολογικού ενδιαφέροντος πραγματοποιήθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση!

{jcomments on}
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here