Ποιους προορίζει ο Αναστασιάδης για την διαπραγματευτική ομάδα κυπριακού;;

0
529

Νομικούς συμβούλους και εμπειρογνώμονες στο Κυπριακό, επιστρατεύει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασσιάδης, οι οποίοι θα πλαισιώσουν το διαπραγματευτή της ελληνοκυπριακής πλευράς στις διαπραγματεύσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πολίτης», στην ομάδα εμπειρογνωμόνων θα συμπεριλαμβάνεται ο Αλέκος Μαρκίδης, ο οποίος θεωρείται καλός γνώστης του Κυπριακού και πέραν της νομικής του κατάρτισης, είχε χειριστεί διάφορες πτυχές του εθνικού θέματος, επί διακυβέρνησης Κληρίδη.

Στους επίλεκτους του Προεδρικού, συμπεριλαμβάνεται και ο Τουμάζος Τσελεπής, ο οποίος ήταν από τους βασικότερους συμβούλους του Δημήτρη Χριστόφια, κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων.

Στην ίδια ομάδα θα συμπεριληφθεί και ο νομικός, πρώην Ευρωβουλευτής, Παναγιώτης Δημητρίου, ενώ συμβουλευτικός θα είναι και ο ρόλος του νομικού, πρόεδρου της Έπαλξης Ανασυγκρότησης του Κέντρου, Κύπρου Χρυσοστομίδη, ο οποίος είχε υπηρετήσει ως υπουργός στις κυβερνήσεις Τάσου Παπαδόπουλου και Δημήτρη Χριστόφια.

Ο Νίκος Αναστασιάδης, επιθυμεί να συμπεριλάβει στην ομάδα, τον νομικό και πρώην Βουλευτή Χρίστο Κληρίδη και τον επίσης νομικό Πόλυ Πολυβίου.

Αν αληθεύουν τα ονόματα που διέρρευσαν στον τύπο ότι θα είναι τα μέλη της διαπραγματευτικής ομάδας του Προέδρου της Δημοκρατίας, προκαλούν εύλογες υποψίες, για την διαπραγματευτική γραμμή που θα ακολουθήσει ο κ. Αναστασιάδης όταν θα επαναρχίσουν οι συνομιλίες για το κυπριακό!!

ΕΙΝΑ ΑΞΙΟΝ ΑΠΟΡΙΑΣ πως από το 76% των Ελληνοκυπρίων που ψήφισαν ΟΧΙ στο σχέδιο Ανάν στις 24/04/2004, ο Πρόεδρος κ. Αναστασιάδης δεν βρήκε ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ για να τον συμπεριλάβει στην διαπραγματευτική ομάδα!! 

Δεν βρέθηκε κάποιος να του υποδείξει ότι η πολιτική ιστορία της εν λόγω διαπραγματευτικής ομάδας (πλην του κ. Κληρίδη) ΑΠΕΧΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ από την εκπεφρασμένη βούληση του Κυπριακού Ελληνισμού όπως αποτυπώθηκε το 2004;;

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η διαπραγματευτική ομάδα θα απαρτίζεται από:

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας (επικεφαλής). Τον Ελληνοκύπριο διαπραγματευτή που αναμένεται να είναι υψηλόβαθμο μέλος του διπλωματικού σώματος και μετά από την, ως άνω, διαπραγματευτική ομάδα γύρω από την οποίαν θα δημιουργηθούν άλλες υποομάδες (1) για το περιουσιακό (2) για την εσωτερική διακυβέρνηση (3) για το εδαφικό και (4) για την ασφάλεια.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προτίθεται να ενημερώσει τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου, για τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης στην επόμενη συνεδρία του σώματος, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 14 Ιουνίου 2013. 

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here