Πολιτική Απάτη: Από το «Κανένα παιδί εκτός Παιδικού Σταθμού» φτάσαμε σήμερα στα 83.000 νήπια εκτός παιδικών σταθμών.

0
303

2017: «Θέλω να δεσμευτώ ότι για τη ΝΔ δεν θα υπάρξει παιδί που δεν θα έχει πρόσβαση σε παιδικό σταθμό, είτε δημόσιο, είτε ιδιωτικό»…τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα εγκαίνια του α’ δημοτικού βρεφονηπιακού σταθμού Παπάγου-Χολαργού.

2021: «Ένα στα τρία παιδιά έμειναν χωρίς voucher για βρεφονηπιακούς και ΚΔΑΠ φέτος, δεύτερο έτος πανδημίας»…αναφέρει σε ανακοίνωσή της η αναπληρώτρια τομεάρχης Κοινωνικής Αλληλεγγύης του ΣΥΡΙΖΑ, Θεανώ Φωτίου.

Πρόκειται, υποστηρίζει η κ. Φωτίου, για:

«Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας απόρριψης που ξεκινάει με την καθυστέρηση έναρξης υποβολής των αιτήσεων οι οποίες ξεκίνησαν στις 19/07.

Στόχος είναι να μειωθούν συνολικά οι υποβαλλόμενες και οι πλήρεις αιτήσεις, να μην υπάρχουν αντιδράσεις εν μέσω διακοπών και τελικά να μη μπορέσουν χιλιάδες γονείς να υλοποιήσουν τα voucher λόγω αδυναμίας εγγραφής των παιδιών τους, αφού η προθεσμία είναι μέχρι τις 10 Σεπτέμβρη».

Υ.Γ. Εκτός κέντρων απασχόλησης και βρεφονηπιακών σταθμών 83.000 παιδιά.

Εκτός δωρεάν φιλοξενίας σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ), παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς μένουν ογδόντα τρεις χιλιάδες παιδιά,  σύμφωνα με τα οριστικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ).

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών, πρόκειται για  αριθμό – ρεκόρ απόρριψης αιτήσεων, καθώς «κόπηκαν» ένα στα τρία παιδιά.

Η ΕΕΤΑΑ είναι ο φορέας της αυτοδιοίκησης που συγκεντρώνει κάθε χρόνο τις αιτήσεις των γονέων, ελέγχει τα δικαιολογητικά και αποφασίζει τους δικαιούχους, δίνοντας στις οικογένειες τα σχετικά vouchers, στο πλαίσιο των προγραμμάτων «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» (λειτουργεί για 14η συνεχή χρονιά) και «Οικονομική στήριξη οικογενειών με παιδιά προσχολικής ηλικίας» (αφορά δημοσίους υπαλλήλους).

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν χθες υπέβαλαν συνολικά αίτηση 181.419 μητέρες για 250.863 παιδιά. Μετά και την ολοκλήρωση της διαδικασίας εξέτασης των ενστάσεων, έλαβαν voucher 167.100 παιδιά. Δηλαδή, οι αιτήσεις που αφορούσαν πάνω από 83.000 παιδιά απορρίφθηκαν.

Υπενθυμίζεται ότι ο αριθμός των αιτήσεων που ήταν φέτος για 250.863 παιδιά, σημείωσε νέα αύξηση, καθώς το 2020 ήταν για 229.600 παιδιά, έναντι 172.197 του 2019. Πέρυσι, με την πρώτη ανακοίνωση έμεναν εκτός περίπου 65.000 παιδιά, ενώ το 2019 ήταν περίπου 17.000.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ………

Τσίπρας: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη εξαιρετικά ικανή στο να διευρύνει τις ανισότητες.

Στη διαχείριση της κυβέρνησης Μητσοτάκη αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη υπονομεύει το δημόσιο συμφέρον έναντι των ιδιωτικών» δηλώνει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα

«30.000 εισακτέοι λιγότεροι στα ΑΕΙ. 120.000 εκτός μαζικού αθλητισμού. 83.000 παιδιά -1 στα 3!- εκτός παιδικών σταθμών.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ανίκανη να σβήσει μια φωτιά, αλλά εξαιρετικά ικανή να διευρύνει τις ανισότητες και να υπονομεύει το δημόσιο συμφέρον έναντι των ιδιωτικών».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here