ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ: Η Τουρκία ετοιμάζεται να εργαλειοποιήσει το Αφγανιστάν για να καταλάβει το Αιγαίο.

0
195

Η Ελλάδα δεν φαίνεται να συνειδητοποιεί τον κίνδυνο που συνιστούν οι εξελίξεις στο Αφγανιστάν και η ευθεία εμπλοκή της Τουρκίας σε δύο επίπεδα.

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τις ανύπαρκτες αντιδράσεις της Eλληνικής Kυβέρνησης και τις ανεκδιήγητες δηλώσεις του αντιπροέδρου της Κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά.

Η Τουρκία λοιπόν ετοιμάζεται να εγκαθιδρυθεί ως «εγγυήτρια δύναμη» στο Αφγανιστάν, έχοντας την στήριξη του Κατάρ και την άδεια των ΗΠΑ, προκειμένου να αναλάβει την ασφάλεια του διεθνούς αεροδρομίου της Καμπούλ.

Ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Suhail Shaheen, δήλωσε ότι η οργάνωση θέλει να συνεχιστούν οι στενοί δεσμοί μεταξύ Τουρκίας και Αφγανιστάν:

«Η Τουρκία είναι μία αδελφική χώρα για εμάς, είναι μια ισλαμική χώρα. Είναι πολύ ωραίο που η αδελφική χώρα είναι μαζί μας εδώ. Θέλουμε να δημιουργήσουμε καλές σχέσεις με την Τουρκία. Να είμαστε κοντά με την Τουρκία για οποιαδήποτε οικονομική βοήθεια ή συνεργασία».

Μία εξέλιξη η οποία συνιστά απειλή όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για ολόκληρη την ανθρωπότητα, καθώς εάν η Τουρκία το επιτύχει, θα έχει πρόσβαση στην πρώτη ύλη παρασκευής της ηρωίνης η οποία της εξασφαλίζει δεκάδες δισεκατομμύρια μαύρου χρήματος τα οποία τα χρησιμοποιεί για να εκμαυλίζει δυτικές συνειδήσεις και να προωθεί την βάρβαρη ατζέντα της.

Ταυτόχρονα, θα έχει επιτύχει μία συμμαχία με τα χαρακτηριστικά που η ίδια επιθυμεί, καθώς οι Ταλιμπάν ταυτίζονται με τους υπόλοιπους συμμάχους-μισθοφόρους της Τουρκίας που διαπράττουν εγκλήματα πολέμου σε πολλαπλά μέτωπα.

Για πρώτη φορά λοιπόν η Τουρκία δεν θα έχει παραστρατιωτικές φράξιες στο πλευρό της, αλλά ένα κράτος-τρομοκράτη! Διότι η επικράτηση των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν, μετατρέπει αυτόματα την χώρα σε κοιτίδα τρομοκρατίας.

Η νέα εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού.

Ο δεύτερος πυλώνας είναι φυσικά το μεταναστευτικό. Εάν επιτραπεί στην Τουρκία να γίνει ρυθμιστής του μεταναστευτικού κύματος που θα προκύψει, τότε αποκτά αυτομάτως το απόλυτο όπλο για να εκβιάσει την Ευρώπη και όχι πλέον για τα κονδύλια.

Η Τουρκία θα απειλεί πλέον τον πυρήνα ασφάλειας της Ευρώπης. Θα επιλεγεί η ίδια το προφίλ των μεταναστών που θα στέλνει στις ευρωπαϊκές χώρες, με πρώτο στόχο πλέον την Ελλάδα.

Η «προθυμία» της Αλβανίας και της Βουλγαρίας να δεχθούν μετανάστες από το Αφγανιστάν, μόνον ως ανέκδοτο μπορεί να εκληφθεί, αφού ουδείς πραγματικός πρόσφυγας θα επιθυμούσε να «φιλοξενηθεί» σε αυτές τις χώρες.

Αντίθετα, η Τουρκία θα μπορούσε πολύ εύκολα να απελευθερώσει κύματα Aφγανών μεταναστών προς την Ελλάδα, χωρίς η χώρα μας να έχει το δικαίωμα επιλογής. Και τελικά να κατηγορηθεί ότι αποτελεί διαμετακομιστικό κέντρο Ταλιμπάν προς την Ευρώπη.

Διότι με χαρακτηριστική ευκολία η Τουρκία μπορεί να στέλνει ξυρισμένους και καλοχτενισμένους Ταλιμπάν ως πρόσφυγες στην Ελλάδα οι οποίοι στη συνέχεια θα προωθούνται σε άλλες Eυρωπαϊκές χώρες.

Αντάλλαγμα, το Αιγαίο.

Εάν λοιπόν η Τουρκία αποκτήσει αυτή την ευκαιρία, την απειλή για το Ελληνικό έθνος είναι πλέον υπαρξιακή. Και εάν κρίνουμε από τις θλιβερές δηλώσεις του αντιπροέδρου της Κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά ο οποίος δείχνει να βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου, αλλά και από την ανυπαρξία της Eλληνικής κυβέρνησης στα τεκταινόμενα, τότε η στιγμή που η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει το Αφγανιστάν για να απαιτήσει ανταλλάγματα στο Αιγαίο, είναι κοντά.

Ειδικά ο θλιβερός κύριος Σχοινάς θα έπρεπε να το γνωρίζει αυτό το θέμα, ειδάλλως δεν θα έπρεπε να βρίσκεται στην θέση που κατέχει. Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν θα ήταν ο πρώτος που θα έπρεπε να απαιτήσει την διασφάλιση του δικαιώματος της Ελλάδας να κάνει αυστηρή επιλογή στους μετανάστες από το Αφγανιστάν τους οποίους θα φιλοξενήσει.  Οι οποίοι αυτονόητα δεν μπορεί να είναι άντρες σε μάχιμη ηλικία.

Και όχι να μιλάει για ανοιχτά σύνορα της Ευρώπης, δηλαδή ανοιχτά σύνορα της Ελλάδας. Διότι ως γνωστόν, η Τουρκία στέλνει τους μετανάστες στην Ελλάδα και όχι στην Λαμπεντούζα ή στο Ταλίν.

Έχοντας πάντα την στήριξη της Γερμανίας, η οποία θα πιέζει την παθητική Eλληνική κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να προβεί σε υποχωρήσεις και εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων, για να «κατευνασθεί» η Τουρκία, ο Ερντογάν θα επιχειρήσει να καταλάβει αναίμακτα Ελληνική κυριαρχία.

Ο κίνδυνος είναι τεράστιος και όσοι επιμένουν να παραμένουν παθητικοί θεατές, είναι είτε ανίκανοι, είτε επικίνδυνοι για τα Eθνικά μας συμφέροντα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code