Πολλά συγχαρητήρια στους δημοσιογράφους του OPEN: Πρώτο κανάλι στο νεανικό κοινό, δεύτερο στο σύνολο.

0
346

Χωρίς καμία αμφιβολία, όλοι/όλες οι συνάδελφοι του OPEN, που κάλυψαν τις πυρκαγιές, οι οποίες σάρωσαν πολλά σημεία της χώρας, αρίστευσαν. Τέτοια κάλυψη είχαμε να δούμε από τις καλές εποχές του παλιού MEGA, όταν επικεφαλής ήταν ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος.

Χθες το δελτίο του OPEN κέρδισε τα υπόλοιπα κανάλια στο νεανικό κοινό. Ήταν δεύτερο μετά τον ΣΚΑΙ,  στο σύνολο.

Η δημοσιογραφική ικανότητα των συναδέλφων δημοσιογράφων αποδείχθηκε στα «πεδία των μαχών». Τους αξίζουν άπειρα συγχαρητήρια.

Σήμερα θα σταθούμε στην Ελευθερία Σπυράκη, η οποία δέχθηκε επίθεση από τους γνωστούς …άγνωστους, όπως και ο Κώστας Αλατζάς, η ψυχραιμία του οποίου είναι μνημειώδης.

Η Ελευθερία μίλησε για την αναίτια επίθεση που δέχθηκε η ίδια, ο Κώστας και τα μέλη του συνεργείου του OPEN που βρίσκονταν στους Θρακομακεδόνες.

Ας τη δούμε και ας την ακούσουμε:

ΕΔΩ Η ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΤΟΥ OPEN:

Κ. Αλατζάς για την επίθεση σε δημοσιογράφους του Open: «Ήταν φασίστες, λειτούργησαν ανενόχλητοι».

Την θρασύδειλη επίθεση που δέχτηκε ο ίδιος, η δημοσιογράφος Ελευθερία Σπυράκη και οι τεχνικοί του OPEN την ώρα που έκαναν ρεπορτάζ στο πύρινο μέτωπο στη βόρεια Αττική, περιγράφει ο δημοσιογράφος Κώστας Αλατζάς.

Να σημειωθεί πως οι αστυνομικοί δεν προστάτευσαν τους εργαζομένους του OPEN, πλην ενός, όπως λέει ο δημοσιογράφος.

Ο δημοσιογράφος εξηγεί λεπτό προς λεπτό την επίθεση και τον τρόπο που λειτούργησε η συγκεκριμένη ομάδα των ατόμων.

Υ.Γ. Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, για την επίθεση σε δημοσιογράφους και τεχνικούς του OPEN.

Η επίθεση σε δημοσιογράφους, και τεχνικούς του τηλεοπτικού σταθμού OPEN, ο ξυλοδαρμός, οι προπηλακισμοί, και η καταστροφή εξοπλισμού, μπροστά στα μάτια αστυνομικών, παραπέμπει σε άλλες εποχές και προφανώς δεν έχει σχέση με αγανακτισμένους πυροπαθείς.

Προφανώς κάποιοι κύκλοι έχουν ενοχληθεί από τον αντικειμενικό τρόπο με τον οποίο ο σταθμός και οι δημοσιογράφοι του καλύπτουν τα δραματικά γεγονότα.

Η συμπαράστασή μας στα θύματα της επίθεσης είναι δεδομένη. Καλούμε τη κυβέρνηση και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Φωτιές και παρακράτος είναι ένα εκρηκτικό μείγμα για την εξοργισμένη κοινωνία…

Υ.Γ.1. Η ΕΣΗΕΑ και η ΕΤΙΤΑ καταδικάζουν την επίθεση σε δημοσιογράφους και τεχνικούς του καναλιού OPEN.

Την ώρα που δοκιμάζονται πολλές περιοχές της χώρας. Την ώρα που εκατοντάδες πυροσβέστες, εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση και εθελοντές παλεύουν με τις φλόγες, κάποιοι επέλεξαν να επιτεθούν σε δημοσιογράφους και τεχνικούς του τηλεοπτικού σταθμού «OPEN», οι οποίοι μαζί με εκατοντάδες συναδέλφους τους βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της καταστροφής και παλεύουν για να ενημερώσουν.

Τα παραπάνω αναφέρουν σε ανακοίνωση τους η ΕΣΗΕΑ και η ΕΤΙΤΑ. Σημειώνουν:

«Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΤΙΤΑ καταδικάζουν την επίθεση και στηρίζουν όλους τους συναδέλφους στις προσπάθειες που καταβάλουν. Εκφράζουν επίσης προβληματισμό για τη στάση των αστυνομικών που ήταν παρόντες στο περιστατικό χωρίς να παρέμβουν όπως καταγγέλλουν συνάδελφοί μας».

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ συγχαίρει τους συναδέλφους

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ συγχαίρει όλους τους συναδέλφους, ρεπόρτερ αλλά και δημοσιογράφους στις αίθουσες σύνταξης, τεχνικούς και φωτορεπόρτερ, οι οποίοι τις τελευταίες ημέρες κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, δίνουν με μεγάλη επιτυχία τη μάχη της Ενημέρωσης.

Οι συνάδελφοι ρεπόρτερ των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών, των εφημερίδων και των ιστοσελίδων από την πρώτη στιγμή της πύρινης λαίλαπας, που έχει καλύψει την χώρα, έχουν βρεθεί δίπλα σε κάθε μέτωπο φωτιάς με αυτοθυσία, εργαζόμενοι καθ’ όλη τη διάρκεια του εικοσιτετράωρου, χωρίς να σκεφτούν κόπο και κινδύνους και αξίζουν τον σεβασμό μας όλων μας.

Το Δ.Σ. ενώνει επίσης τη φωνή του με όλους τους Έλληνες κι ευχαριστεί τις γυναίκες και τους άνδρες του Πυροσβεστικού Σώματος που διέσωσαν και προστάτευσαν χιλιάδες Έλληνες, ανάμεσά τους και δικούς μας συναδέλφους.

Τέλος, το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ καλεί όλους τους επικεφαλής των ΜΜΕ να παράσχουν κάθε δυνατό μέσο προστασίας για τους ρεπόρτερ που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και χαιρετίζει την απόφαση του ΕΔΟΕΑΠ να διανείμει ειδικές μάσκες προστασίας για τους συναδέλφους.

Υ.Γ.2. Βρίζουν χυδαία δημοσιογράφους του καναλιού OPEN, των οποίων κινδύνευσαν οι ζωές.

Στο Twitter δηλώνει όνομα «ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΟΡΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ». Τον ακολουθούν όλα κι όλα 47 άτομα. Από τις ακροδεξιές αναρτήσεις του, δείχνει να σιχαίνεται τον ΣΥΡΙΖΑ, και να υποστηρίζει τη Νέα Δημοκρατία, η οποία, βεβαίως, δεν μπορούμε να ισχυριστούμε ότι ευθύνεται για τον γελοίο αυτόν τύπο.

Διότι δεν αξίζει να έχει στις τάξεις του, κάτι τέτοια δειλά ανθρωπάκια, το κόμμα που κυβέρνησε στο παρελθόν και κυβερνά και σήμερα την Ελλάδα.

Είμαστε βέβαιοι πως δεν αξίζει στην ηθική του κόμματος που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Ούτε βεβαίως στην ηθική του σημερινού Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Επαναλαμβάνουμε, για να μην υπάρξει καμία παρεξήγηση, ότι ΔΕΝ έχουμε κανένα στοιχείο που να τον συνδέει με τον μηχανισμό της Νέας Δημοκρατίας.

Ο εν λόγω τύπος ανέβασε δύο ελεεινές, δύο εμετικές και απαράδεκτες αναρτήσεις για τους συναδέλφους του τηλεοπτικού καναλιού OPEN, που έπεσαν θύματα ομάδας ακροδεξιών, ενώ κάλυπταν με αυταπάρνηση τις φωτιές. «Και λίγα τους έκαναν», έγραψε το εν λόγω αδίστακτο «τρολ».

«Σωστά έκαναν τα άτομα» σημειώνει, χαρακτηρίζοντας το OPEN, «Συριζοκάναλο», το οποίο βεβαίως ΔΕΝ έχει την παραμικρή σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ και ο διευθυντής του κυνηγήθηκε, όσο κανένας άλλος, από το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα.

Είναι κάτι που πρέπει να ειπωθεί: Ότι έμεινε άνεργος πέντε χρόνια λόγω ακριβώς του μένους του ΣΥΡΙΖΑ για το παλιό MEGA.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here