«Πραξικόπημα» με «άρωμα» ΕΕ στην Πορτογαλία!!

0
179

«Πραξικόπημα» με «άρωμα» ΕΕ συνέβη στην Πορτογαλία όπου ο πρόεδρος της χώρας Άνιμπαλ Καβάκο Σίλβα αποφάσισε να δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον αρχηγό του συντηρητικού κόμματος και πρώην πρωθυπουργό Πάσσος Κοέλιο, παρά το ότι δεν έχει τη δυνατότητα πλειοψηφίας στη Βουλή, επειδή τα κόμματα της Αριστεράς που έχουν ήδη συμφωνήσει για πλειοψηφικό κυβερνητικό σχήμα επιθυμούν (όπως ο ίδιος δήλωσε) την έξοδο της χώρας από το ευρώ.

Τα αριστερά κόμματα είχαν ήδη συμφωνήσει να κυβερνήσουν από κοινού και όμως ο πρόεδρος της χώρας επέλεξε να δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Π. Κοέλιο που ήταν ο νικητής των πρόσφατων εκλογών, όμως δεν κατόρθωσε να εξασφαλίσει την πλειοψηφία της Βουλής, ούτε και να συμφωνήσει σε κάποιο συνασπισμό με κάποιο από τα υπόλοιπα κόμματα.

Γνωρίζει ότι με την πράξη του αυτή προκαλεί «πολιτική αστάθεια» αλλά το κάνει! Οι σοσιαλιστές όμως και τα δύο από τα μικρότερα αριστερά κόμματα, είχαν συμφωνήσει πως μπορούν να κυβερνήσουν από κοινού.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο Πορτογάλος πρόεδρος προχώρησε σε τηλεοπτικό διάγγελμα, όπου ανακοίνωσε την απόφασή του, αναφέροντας πως δεν μπορούσε να επιτρέψει «μια κυβέρνηση με τη συμμετοχή κομμάτων που ζητούν την έξοδο της Πορτογαλίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ.

Κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό»……

Δηλαδή ο Πορτογάλος πρόεδρος αγνοεί παντελώς την θέληση των ψηφοφόρων και σε αγαστή συνεργασία με την ολοκληρωτική πλέον ΕΕ επιχειρεί να αλλοιώσει την ψήφο των πολιτών, όποια και αν είναι αυτή.

Ο Πάσσος Κοέλιο θα απευθυνθεί στη Βουλή της Πορτογαλίας, θα ανακοινώσει το πρόγραμμά του και θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης που σίγουρα δεν θα πάρει.

Κατόπιν, είναι αναγκασμένος να παραιτηθεί, γεγονός που οδηγεί σε νέες εκλογές. «Η πολιτική αστάθεια είναι ένα ρίσκο που παίρνω», είπε ο Καβάκο Σίλβα.

To ωραίο είναι ότι σύμφωνα με το Σύνταγμα εκλογές δεν μπορούν να ξαναγίνουν μέχρι το δεύτερο μισό του 2016, που σημαίνει ότι η χώρα κινδυνεύει με κυβερνητική παραλυσία για έναν ολόκληρο χρόνο.

Προκαλεί μέγιστο προβληματισμό το γεγονός πλέον ότι οι εκλογές ουσιαστικά έχουν καταργηθεί σε ολόκληρη την ΕΕ, και οι λαοί κυβερνιούνται πλέον από ένα στυγνό γραφειοκρατικό σύστημα που έχει έδρα στις Βρυξέλλες και στο….Βερολίνο, το οποίο βλέπει μόνο αριθμούς και όχι την ελεύθερη θέληση των πολιτών.

Οδεύουμε σε μια εποχή απόλυτης ανελευθερίας, που δυστυχώς επιβεβαιώνει όσους επί χρόνια αναφέρονταν σε μια αναδυόμενη Παγκόσμια Χούντα που έρχεται, και θα κάνει όλα τα ολοκληρωτικά καθεστώτα του παρελθόντος να μοιάζουν με…..«παιδική χαρά».

Οι εκλογές καταργήθηκαν επί της ουσίας και εδώ στην Ελλάδα όπως τώρα και στην Πορτογαλία. Τι θα συμβεί αργότερα, θα καταργηθούν και επισήμως ως αχρείαστες;

Σημειώνεται κάτι πολύ σημαντικό: Υποτίθεται ότι η Πορτογαλία βγήκε «επιτυχημένα» από το δικό της Μνημόνιο (που ήταν και σαφέστατα ελαφρύτερο από τα ελληνικά) αλλά οι «αχάριστοι» Πορτογάλοι πολίτες φαίνεται πως δεν το εκτίμησαν και κάποιοι προσπαθούν τώρα να τους διορθώσουν την νοητική τους «αστοχία».

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here