Πραξικόπημα Στουρνάρα…..η δράση παραθεσμικού κέντρου με τις ευλογίες Σόιμπλε!

0
174

Την δράση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, η οποία φαίνεται να ξεφεύγει από τον θεσμικό ρόλο και να παραπέμπει σε δράση παραθεσμιακού οικονομικού πρωθυπουργού χωρίς λαϊκή νομιμοποίηση αποκαλύπτει η εφημερίδα Documento που κυκλοφορεί.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Documento, πληροφορίες θέλουν τον Γιάννη Στουρνάρα να σχετίζεται με ένα παραθεσμικό διευθυντήριο που λειτουργεί με στόχο την τεράστια περιουσία των Τραπεζών και τα φιλέτα που έχουν στην κατοχή τους ή θα αποκτήσουν μέσα από τη διαδικασία των κατασχέσεων.

Σύμφωνα με τους κατήγορους του Στουρνάρα, σκοπός του είναι να αλώσει τις ελληνικές Τράπεζες, να ορίσει τις διοικήσεις τους και σίγουρα να μην περιοριστεί στο ρόλο που προβλέπει το καταστατικό της ΤτΕ, σύμφωνα με το οποίο ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας στη χώρα συνεπικουρεί την κυβερνητική οικονομική πολιτική.

Αποκαλύπτεται ακόμη, η σχέση του Γιάννη Στουρνάρα με τον αρχηγό της Γερμανικής Οικονομίας, Βόλφγκαγκ Σόιμπλε και τις κατηγορίες για μετατροπή του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, από Επόπτη των Τραπεζών σε γενικό αρχηγό τους.

Η εφημερίδα αναφέρεται στις δυο παρεμβάσεις Στουρνάρα στις διοικήσεις της Attica Bank και της Εθνικής Τράπεζας αλλά και στην τρίτη που μεθοδεύεται για την Τράπεζα Πειραιώς, την οποία επιχειρεί να αλώσει ο γνωστός κερδοσκόπος Τζων Πόλσον.

Για τη θέση του νέου αφεντικού της Πειραιώς, όπως αποκαλύπτει η «Documentο» ο Γιάννης Στουρνάρας προσπαθεί να επιβάλει τον πρόεδρο της Eurobank, Νίκο Καραμούζη, άνθρωπο του Σημιτικού περιβάλλοντος, ο οποίος θεωρείται αρχιτέκτονας των δομημένων ομολόγων που κατέστρεψαν τα Ασφαλιστικά Ταμεία.

Ο Καραμούζης που αρέσκεται να διαδίδει πως είναι ο εκλεκτός για την Τράπεζα Πειραιώς, επαναλαμβάνει συχνά πως το θέμα είναι «την κατάλληλη στιγμή να βρεθείς στον κατάλληλο τόπο και να γνωρίσεις τους κατάλληλους ανθρώπους στον κατάλληλο χρόνο».

Ως επιχειρήματα της επικράτησής του άλλωστε, χρησιμοποιεί πως «τον θέλει ο φίλος του Γιάννης Στουρνάρας», «πως είναι έτοιμος να τα βρει με τον Πόλσον» αλλά κυρίως πως «με θέλουν οι έξω και δεν πρόκειται να με εμποδίσουν τα κωλόπαιδα του Μαξίμου».

Η σταδιοδρομία του Καραμούζη όμως, όπως και άλλων τραπεζικών στελεχών, αν και εμφανίζεται πλήρης επιτυχιών στα επίσημα βιογραφικά, έχει γκρίζες περιοχές και μια από αυτές είναι το κόλπο γκρόσο με τη ΝΙΚΑΣ.

Τι σχέση έχει ο Νίκος Καραμούζης, με την offshore Global Fianance, συμφερόντων της Eurobank η οποία αγόραζε μετοχές της ΝΙΚΑΣ;

Τι σχέση έχει ο Γενικός Διευθυντής Διαχείρισης προβληματικών δανείων της Eurobank, με τη ΝΙΚΑΣ η οποία το Φεβρουάριο του 2016, με συνολικό χρέος 77 εκατομμύρια υπέγραψε συμφωνία διαγραφής χρεών με πιστωτές και φυσικά με την Eurobank αφού προηγουμένωw είχε ικανοποιήσει μετόχους επιστρέφοντας κεφάλαια 42 εκατομμυρίων σε μετρητά;

Διαβάστε τις λεπτομέρειες στην Documento που κυκλοφορεί.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here