Πρεμιέρα Τσαπανίδου με απάντηση στη Μενδώνη για τα Γλυπτά του Παρθενώνα: «Η Κυβέρνηση οφείλει να δώσει εξηγήσεις».

0
220

Την πρώτη της ανακοίνωση ως εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ έκανε σήμερα η Πόπη Τσαπανίδου με αφορμή τη διαμάχη για τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

Με αυτή απαντά στην Υπουργό Πολιτισμού η οποία νωρίτερα είχε επιτεθεί στον Αλέξη Τσίπρα.

Συγκεκριμένα η κ. Τσαπανίδου αναφέρει:

«Η επανένωση των γλυπτών του Παρθενώνα, είναι μια υπόθεση που ενώνει όλους τους Έλληνες, πάνω από κομματικές ταμπέλες.

Ο αγώνας για την επίτευξη αυτού του στόχου, είναι Eθνικός και διαρκεί δεκαετίες. Τα γλυπτά του Παρθενώνα, είναι Eθνικής αλλά και Oικουμενικής σημασίας υπόθεση.

Μέχρι σήμερα καμιά Kυβέρνηση δεν την εργαλειοποίησε, δεν προσπάθησε να αποκομίσει πρόσκαιρα μικροπολιτικά οφέλη μιας προεκλογικής επικοινωνίας,

Ας μην υποπέσει σ’ αυτό το ατόπημα η Kυβέρνηση Μητσοτάκη».

Οι εκλογές έρχονται με φόρα και τα Γλυπτά του Παρθενώνα θα είναι…μέσα στην κάλπη(;): Οι επισημάνσεις Τσίπρα και η απάντηση Μενδώνη.

«Το βασικό σημείο της ανησυχίας μας δεν είναι τόσο η ανησυχία που αφορά την ένταξη μιας εθνικής και Παγκόσμιας Πολιτιστικής σημασίας υπόθεσης στα ευτελή όρια μιας προεκλογικής επικοινωνίας. Η ανησυχία πηγάζει από δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών στον βρετανικό Τύπο που μιλούν για δανεισμό ή για ανταλλαγή».

Αυτό τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας συζητώντας για το ζήτημα της διεκδίκησης και επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα, σε συνάντηση του με το Προεδρείο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ), και με αντιπροσωπεία του Ενιαίου Συλλόγου Υπαλλήλων Υπουργείου Πολιτισμού Αττικής, Στερεάς και Νήσων.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ………..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here