«Πριν το Χάραμα»

0
178

Ένα έργο των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα για το λαϊκό τραγούδι που θα το μετανιώσετε αν το χάσετε. Δεν ξανάγινε τέτοια παράσταση. Τι σκηνικά, τι κοστούμια!

Θα τραγουδήσετε κι εσείς μαζί με τους ηθοποιούς, θα γελάσετε μέχρι…δακρύων, θα συγκινηθείτε μέχρι…δακρύων και σίγουρα θα περάσετε αξέχαστα!

Το «Πριν το Χάραμα», το επιτυχημένο έργο των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα για το λαϊκό τραγούδι, το έργο που ζέστανε την σκηνή του θεάτρου ΒΕΜΠΟ, (στην οδό Καρόλου Ντηλ 18 – Μεταξουργείο τηλ. 210. 5221767), με μουσική και συναίσθημα θα συνεχίσει τις παραστάσεις του στην Αθήνα μέχρι τις 10 Ιανουαρίου 2016. 

Αμέσως μετά θα ξεκινήσει μια μεγάλη περιοδεία εντός και εκτός συνόρων, με πρώτο σταθμό την Θεσσαλονίκη και τελευταίο την Ομογένεια της Γερμανίας.

Έτσι, με τη νέα χρονιά και μετά από δυο πολύ επιτυχημένες θεατρικές σεζόν και μια καλοκαιρινή περιοδεία, το κοινό εκτός Αθηνών θα μπορεί να απολαύσει και πάλι τα λαϊκά τραγούδια που όλοι αγαπάμε και ταυτόχρονα την πολύ δυνατή και συγκινητική ερωτική ιστορία του έργου, που διαδραματίζεται μεταπολεμικά, στα χρόνια ακριβώς των μεγάλων λαϊκών δημιουργών, τραγουδιών και φωνών.

Οι ήρωες του έργου είναι άνθρωποι του τραγουδιού που ζουν με πάθος τα πάθη τους! Οι ιστορίες τους διατρέχουν την νεότερη ιστορία της Ελλάδας από την απελευθέρωση, στον Εμφύλιο, στην μεταπολεμική Ελλάδα και την δικτατορία. Ζωές γεμάτες κρυφές παγίδες, σκοτεινά μονοπάτια και μυστικούς γκρεμούς. Αγάπες απελπισμένες και ψυχές αγιάτρευτες μέχρι την τελευταία τους ώρα. Πάντα με πίστη στην αλήθεια της καρδιάς!

Η διανομή είναι πολυάνθρωπη, περισσότεροι από 30 καλλιτέχνες. Ένα επιτελείο από καταξιωμένους συντελεστές έχουν αναλάβει να «ντύσουν» θεατρικά, το έργο ενώ τις ερμηνείες των τραγουδιστών πλαισιώνει ζωντανή ορχήστρα.

Δυο λόγια για την υπόθεση

Θεσσαλονίκη. Γερμανική κατοχή. Ο Ανέστης προσπαθεί να πιάσει δουλειά στο κέντρο του Κώστα Δραγούτσου, όπου παίζει μπουζούκι ο αδερφός του Λευτέρης και τραγουδούν οι γνωστοί Αρετή Λάμπρου, Νανά Βάλβη και Μανώλης Ναξιώτης. Παρά το γεγονός ότι είναι ερωτευμένος με την Δέσποινα, κόρη καλής κοινωνίας, την εγκαταλείπει μόλις αυτή μένει έγκυος. 

Ο δεσμός του με την Αρετή, τον βοηθά και επαγγελματικά, ιδιαίτερα όταν ο Μανώλης που διατηρεί θυελλώδη δεσμό με την Νανά Βάλβη τσακώνεται μαζί της και φεύγει από το μαγαζί.

Στον εμφύλιο, τραμπούκοι καίνε το μαγαζί του Κώστα. Όλοι ξαναβρίσκονται στην Αθήνα, με άλλες ζωές, άλλες καριέρες, άλλους έρωτες και άλλα πάθη. Και άλλες ενοχές, καθώς οι επιλογές τους έχουν επηρεάσει με τρόπο τραγικό κάποιους από τους δικούς τους ανθρώπους.

Οι ζωές τους αναμειγνύονται ξανά, σε εκρηκτικό μείγμα, στο όριο του έρωτα και του θανάτου.

Σκηνοθεσία: Θανάσης Παπαθανασίου, Μιχάλης Ρέππας
Πρωταγωνιστούν (αλφαβητικά): Σοφία Βόσσου, Στέλιος Διονυσίου, Ευθύμης Ζησάκης, Κατερίνα Κούκα, Μπέτυ Μαγγίρα, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Ορέστης Τζιόβας
Παίζουν: Άννα Αθανασιάδη, Χρήστος Ζαχαριάδης, Δημήτρης Λέκκος, Λήδα Καπνά, Αλεξάνδρα Κουλούρη, Σπύρος Κυριάκος, Γεράσιμος Σοφιανός, Ιούλιος Τζιάτας
Σκηνικά: Μαίρη Τσαγκάρη
Ενορχήστρωση και Διεύθυνση Ορχήστρας: Νίκος Στρατηγός.
Χορογραφία: Άννα Αθανασιάδη.
Κουστούμια: Έβελιν Σιούπη.
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος

Έναρξη παράστασης: 21.00.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here