Προκαταρκτική εξέταση για τα δάνεια σε ΜΜ«Ε»…..ύστερα από έγγραφο του Π. Νικολούδη!

0
198

Προκαταρκτική εξέταση για τα δάνεια των τραπεζών προς τα υπερχρεωμένα ΜΜΕ διεξάγουν οι οικονομικοί εισαγγελείς, όπως αποκάλυψε στη Βουλή έγγραφο του υπουργού Επικρατείας Παναγιώτη Νικολούδη. Η προκαταρκτική εξέταση διεξάγεται ύστερα από σχετικό αίτημα του υπουργού Επικρατείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός, μετά από σχετική ερώτηση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νίκου Νικολόπουλου, ζήτησε με έγγραφό του στις 6 Μαρτίου 2015 από τον εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος τη διενέργεια έρευνας προς διακρίβωση αυτεπαγγέλτως διωκόμενων εγκλημάτων οικονομικής φύσεως σχετικά με την παράνομη τραπεζική χρηματοδότηση της επιχειρηματικής δράσης ορισμένων ιδιοκτητών ΜΜΕ.

Στις 11 Μαρτίου 2015 ο αντιεισαγγελέας Εφετών Παναγιώτης Αθανασίου με έγγραφό του προς τον αναπληρωτή εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος Γαληνό Μπρη, ζήτησε να διενεργήσει αυτοπρόσωπη προκαταρκτική εξέταση προς διακρίβωση τέλεσης αυτεπαγγέλτως διωκομένων εγκλημάτων οικονομικής φύσεως. 

Το σχετικό έγγραφο του Π. Αθανασίου συμπεριλαμβάνεται σε γραπτή απάντηση του Π. Νικολούδη σε ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Χρ. Παππά για τα δάνεια των ΜΜΕ.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης είχε δεσμευθεί πως θα διεξαχθεί έλεγχος στα δάνεια των τραπεζών προς τα ΜΜΕ, ειδικά μετά την άρνηση της Τράπεζας της Ελλάδος να του δώσει τα σχετικά στοιχεία που διαθέτει.

«Αποτελεί καθ’ όλα απαράδεκτο φαινόμενο, επιχειρήσεις ΜΜΕ να χρηματοδοτούνται αφειδώς με δημόσιο χρήμα – που έχει δοθεί στις τράπεζες μέσω της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης – την ίδια στιγμή που εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι αποκλεισμένες από την παροχή ρευστότητας», είχε υπογραμμίσει ο υπουργός Οικονομικών.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here