ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ Ερντογάν με τη μετατροπή της Βυζαντινής Μονής της Χώρας ως Μουσουλμανικού Τεμένους!

0
122

Λίγες μέρες πριν την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Τουρκία, ο Ταγίπ Ερντογάν εξακολουθώντας να συμπεριφέρεται σαν Σουλτάνος, προχώρησε σε μια ακόμη πρόκληση όχι μόνο κατά της Ελλάδας αλλά ολόκληρης της Δύσης.

Έτσι μετά την Αγία Σοφία μετέτρεψε σε Τζαμί και την Βυζαντινή Μονή της Χώρας, δηλώνοντας μάλιστα πως «προστατεύουμε την κληρονομιά των προγόνων μας»!

Μονή της Χώρας: Μια ακόμη πρόκληση του Ερντογάν (Photos)

Για να τονίσει δε τη σημασία που δίνει στις επιθετικές αυτές αποφάσεις του, έκανε τα εγκαίνια σε ειδική τελετή συνδεόμενος απευθείας από το Προεδρικό Μέγαρο.

Και δήλωσε:

«Συγχαίρω τη Γενική Διεύθυνση Βακουφίων που προστατεύει την κληρονομιά των προγόνων μας. Λαμβάνοντας υπόψη ότι μόνο 56 ιστορικά μνημεία αποκαταστάθηκαν πριν από εμάς, μεταξύ 1996 και 2002, θα φανεί πόσο μεγάλη επιτυχία έχει καταγράψει η Γενική Διεύθυνση Βακουφίων».

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη Θράκη:

«Όχι μόνο στην Τουρκία, όχι μόνο στην Ανατολία και τη Θράκη, αλλά οπουδήποτε στον κόσμο υπάρχει ένα αντικείμενο ή μια πολιτιστική κληρονομιά που ανήκει σε εμάς και τους προγόνους μας, φτάνουμε εκεί και το φέρνουμε στο φως. Βλέπω αυτή τη σημαντική τελετή σήμερα ως μια ακόμα ένδειξη της ευαισθησίας που επιδεικνύουμε όσον αφορά την προστασία της κληρονομιάς».

Έδωσε τον λόγο στον Επαρχιακό Μουφτή της Κωνσταντινούπολης, Σαφί Αρπάγκιους, ο οποίος το ίδιο προκλητικά ανέφερε:

«Κύριε Πρόεδρε, έπειτα από 79 χρόνια, αναστηλώνεται και ξανανοίγει για τους πιστούς από τη Γενική Διεύθυνση Βακουφίων. Το «Καριγέ» μετατράπηκε σε μουσείο 79-80 χρόνια μετά το τέμενος της Αγίας Σοφίας.

Ήταν ένα μέρος που χρησιμοποιείτο ως τζαμί προηγουμένως. Αυτό το τζαμί, που έγινε μουσείο μετά το 1947, ανακαινίστηκε και επισκευάστηκε με τις προσπάθειες και την υποστήριξη των ιδρυμάτων μας και σήμερα, με τη βοήθεια του Θεού, θα αποδοθεί ξανά για προσευχή και θα υποδεχτεί τους πιστούς στην Κωνσταντινούπολη».

Να σημειωθεί πως τα ψηφιδωτά στους τοίχους της Μονής Χώρας, στον χώρο της προσευχής, έχουν ήδη καλυφθεί!

Και ρωτάμε τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας:

Δεν είναι αυτός λόγος για να αναβληθεί η συνάντηση με τον Ταγίπ Ερντογάν; Ή θα κάνει και πάλι τα στραβά μάτια για χάρη της…Ελληνοτουρκικής φιλίας;

Υ.Γ. Κόλαφος ο Χάρης Καστανίδης για την νέα προκλητική ενέργεια του Ερντογάν: Να ματαιώσει ο Έλληνας Πρωθυπουργός την επικείμενη συνάντησή του μαζί του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here