Προκόπης Παυλόπουλος: Με βέτο σε ΕΕ και NATO να απαιτήσουμε την επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας.

0
345

Καταιγισμός του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας για την απραξία έναντι της Τουρκίας την ώρα που απειλούμαστε με εισβολή, ενώ η Τουρκική θηριωδία στην Κύπρο συνεχίζεται.

Σε ραδιοφωνική συνέντευξή του (31.05.2022) στο Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου (ΡΙΚ) ο κ. Π. Παυλόπουλος τόνισε, μεταξύ άλλων:

Αποτελεί όνειδος για την Διεθνή Κοινότητα και την Ευρωπαϊκή Ένωση η εκ μέρους τους ανοχή, επί 48 και πλέον χρόνια, της βάρβαρης Τουρκικής κατοχής μέρους του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Επειδή δε δεν διαφέρουν ουσιωδώς, σε ότι αφορά την βάναυση προσβολή της Διεθνούς και της Ευρωπαϊκής Νομιμότητας, η Τουρκική βαρβαρότητα στην Κύπρο και η Ρωσική βαρβαρότητα στην Ουκρανία, Ελλάδα και Κύπρος δικαιούνται και υποχρεούνται, εν ονόματι του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου, ν’ απαιτήσουν στο μέλλον ίδιες ή ανάλογες κυρώσεις και εις βάρος της Τουρκίας, εν ανάγκη προσφεύγοντας και στην χρήση του veto, ιδίως εντός του πλαισίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Ελλάδα δε επιπροσθέτως και εντός του πλαισίου του ΝΑΤΟ.

Ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος μιλώντας στο φόρουμ των Δελφών απάντησε στις  ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ για τα «Χάδια» στους Τούρκους αλλά και σε όσους εντός Ελλάδας επιμένουν να μιλούν για «Ελληνοτουρκικές διαφορές».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here