Προύχοντες και πληβείοι!

0
206

Φαίνεται πως η λύση στο μαρτύριο που αφορά μέρος του κυκλοφοριακού αλαλούμ Κηφισιάς – Ερυθραίας αρχίζει να διαφαίνεται, και τούτο προς ανακούφιση των κατοίκων εκείνων που δεν φρόντισαν όπως άλλοι να αποκτήσουν και αυτοί «ΚΟΝΕ» – όπως τώρα έτσι λέγονται.

Αυτοί λοιπόν οι κάτοικοι εξαναγκάστηκαν στην κατάντια του να ζουν πλέον μόνιμα μέσα σ' ένα είδος τσίρκο όπου θριαμβεύουν ταχυδακτυλουργοί και ακροβάτες που φόρεσαν επί χρόνια τον μανδύα της εξουσίας όπως τον είχαν οραματισθεί και ίσως ράψει και στα μέτρα τους.

Έτσι λοιπόν αυτοί οι κάτοικοι, ανάλογα με τις περιοχές που ζούσαν σε Ερυθραία και Κηφισιά, αισθάνθηκαν σταδιακά να μεταλλάσσονται από τους άρχοντες και εξουσιαστές των κατ' αρχήν σε πειραματόζωα επώδυνων κυκλοφοριακών πειραμάτων, με κατάληξη σε παρ' ολίγο μόνιμους υπηκόους των…..ηγεμόνων αυτών της Κηφισιάς και Ερυθραίας.

Βέβαια αυτό δεν ίσχυσε για «ορισμένους» για τούς οποίους οι κακές γλώσσες λένε πως γι' αυτούς οργανώθηκε αυτό το πάρτι της ασυδοσίας.

Όταν μάλιστα στην αρχική φάση εφαρμογής των μέτρων αυτών οι «δουλοπάροικοι» των θηγούμενων περιοχών διαμαρτυρήθηκαν για την καταστροφή που ήδη επήλθε τότε από την υψίστης διάνοιας νέων εφαρμογών, ο Δήμαρχος – υποθέτω γνωρίζοντας το φιάσκο της όλης ιστορίας – έσπευσε να πληροφορήσει τις χιλιάδες των ενδιαφερομένων και εντόνως διαμαρτυρόμενων κατοίκων των περιοχών αυτών, ότι το ιδιοφυές πρόγραμμα αυτό εφαρμόζεται……

Πιλοτικά για…..ένα χρόνο, και εφόσον προκύψουν αρνητικά αποτελέσματα θα μελετηθεί και πάλι η προκύπτουσα κατάσταση και όπως αντιλαμβάνεται και ο πλέον αφελής η όλη απάντηση ήταν – κάτι σαν την προσφιλή μου έκφραση που την χρησιμοποιώ για ειδικές περιπτώσεις – «Χαιρέτα μας τον Πλάτανο»!!

Έτσι λοιπόν παρέμεινε το ανεκδιήγητο αλαλούμ της ταραμοσαλάτας που οι εμπνευστές του δημιούργησαν, για να το χαίρονται οι ελάχιστοι ευνοούμενοι…. με τον τρόπο τους και για να το πληρώνουν πολύ άσχημα και άδικα οι πληβείοι ….με τον κόπο τους!

Όμως, τις αντικοινωνικές – όπως νομίζω ότι αποδείχθηκε περιτράνως – εφαρμογές αυτές, ήρθε τελικά να τις κρίνει το Συμβούλιο της Επικρατείας με τις σχετικές ακυρωτικές αποφάσεις του που δείχνουν πλέον τον δρόμο για νέες ορθολογιστικές επεμβάσεις που θα ελευθερώσουν κόσμο και κοσμάκη που σήμερα ακόμη παραμένει έγκλειστος σε μαρτυρικά μονοπάτια διεξόδου – η ποιο σωστά – αδιεξόδου.

Είναι γεγονός ότι ο νέος Δήμαρχος ασφαλώς και έχει υπ' όψη του τον κυκλοφοριακό όλεθρο που αντιμετωπίζει η ευρύτερη περιοχή μας και ιδιαίτερα η περιοχή που περικλείεται μέσα στις οδούς «Ελ. Βενιζέλου, Χ. Τρικούπη, Κοκκιναρά, Ηροδότου, Πόντου και Παπαφλέσσα».

Ασφαλώς και γνωρίζει και το ανεπανάληπτο που αφορά την οδό Κοραή και άλλα φαιδρά και χαριτωμένα που χρήζουν κατά τη γνώμη μου της ιδιαίτερης προσοχής της νέας Διοίκησης του Δήμου μας.

Ασφαλώς γνωρίζουμε ότι η επανόρθωση κακώς κείμενων πραγμάτων δεν είναι κάτι που γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη.

Πάντως όσοι κατοικούμε τις οικτρά πάσχουσες αυτές περιοχές και – υποθέτω – όσοι αναγκάζονται να τις διέρχονται ακόμη και δυο φορές την ημέρα για να φθάσουν στο σπίτι τους η στη δουλειά τους διανύοντας πολλαπλάσια χιλιόμετρα, υποβάλλουμε θερμή παράκληση στη Δημοτική μας Αρχή να μας βοηθήσει το δυνατό συντομότερο να απεγκλωβιστούμε από τον δυσβάστακτο αυτό και άδικο κλοιό που μας καταδίκασαν ορισμένοι να ζούμε ως πολίτες μιας βήτα κατηγορίας για το χατίρι κάποιων άλλων.

Μέσα από αυτές τις γραμμές επιθυμώ να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο κ. Γ. Θωμάκο για τη προσοχή του και το ήδη διαπιστωμένο μεγάλο ενδιαφέρον του για τα όσα ήδη προσφέρει στον Δήμο μας κάθε μέρα που περνά.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here