ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Γιάννος Παπαντωνίου: Οι ψεύτικες φορολογικές ενημερότητες για τη βίλα της Σύρου!….του Βαγγέλη Μπότσαρη.

0
169

Αντί να του δεσμεύσουν περιουσιακά στοιχεία ως όφειλαν, του έδωσαν, επί υπουργίας Στουρνάρα, και πλαστή φορολογική ενημερότητα για να πουλήσει την βίλα!

Τις «σκοτεινές» πέντε εβδομάδες του 2016, διάστημα στο οποίο έγινε η πώληση και μεταβίβαση της περιβόητης βίλας του ζεύγους Παπαντωνίου στη Σύρο, στην ουρανοκατέβατη εταιρεία AEGEAN BLUE DREAM έχουν βάλει στο μικροσκόπιο οι εισαγγελικές αρχές.

Φύλλο και φτερό γίνονται όλα τα έγγραφα και παραστατικά που αφορούν στην πώληση αλλά και το αντίτιμο που ανέρχεται σύμφωνα με πληροφορίες σε 1,1 εκατ. ευρώ. 

Το κουβάρι της προκαταρκτικής εξέτασης που διατάχθηκε από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, ξεκινά από την ΔΟΥ Κηφισιάς η οποία χορήγησε στη Σταυρούλα Κουράκου (σύζυγο του Γιάννου Παπαντωνίου) δύο φορολογικές ενημερότητες (!) για την μεταβίβαση του ακίνητου παρόλο που υπήρχαν όπως αναφέρεται φορολογικές εκκρεμότητες με την συγκεκριμένη Εφορία από το 2013 και όπως υποστηρίζουν νομικοί θα έπρεπε ήδη από τότε να έχει προχωρήσει σε δέσμευση περιουσιακών στοιχείων… 

Φυσικά δεν θα έπρεπε ποτέ να αποκτήσει τις συγκεκριμένες φορολογικές ενημερότητες. Επιπλέον βρίσκεται σε εξέλιξη για το θέμα αυτό διοικητική ερευνά από την προϊστάμενη αρχή…

Οι φορολογικές εκκρεμότητες του ζεύγους Παπαντωνίου με την ΔΟΥ Κηφισιάς «καρκινοβατούσαν» για τρία ολόκληρα χρόνια γεγονός που προκάλεσε σύμφωνα με πληροφορίες του «Newsbomb.gr» την παρέμβαση της Εφορίας Μεγάλου Πλούτου που ήδη είχε ξεκινήσει έρευνα για τα οικονομικά του πρώην υπουργού Άμυνας και της συζύγου του. 

Μάλιστα όπως αναφέρουν πληροφορίες ο σχετικός φάκελος (που αφορούσε στις φορολογικές εκκρεμότητες) αφαιρέθηκε από την ΔΟΥ Κηφισιάς, η οποία ωστόσο χορήγησε όχι μια αλλά δύο φορολογικές ενημερότητες για την πώληση του επίμαχου ακίνητου! 

Και αυτό διότι η πρώτη όταν προσκομίστηκε, διαπιστώθηκε ότι είχε λήξη η ισχύς της και έτσι με ταχύτατες διαδικασίες εκδόθηκε η δεύτερη με την ισχύ της οποίας έγινε και η μεταβίβαση.

Η συνέχεια ΕΔΩ……

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here