ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ κίνηση Μητσοτάκη: Η Ελλάδα ψήφισε στο NATO υπέρ του Ερντογάν.

0
708

Ο θόρυβος με τις εξελίξεις στον Έβρο έκρυψε μια πρωτοφανή κίνηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Μπορεί οι λεγόμενοι…κύκλοι της κυβέρνησης να διέρρευσαν ότι η Ελλάδα έθεσε βέτο στη χθεσινή σύνοδο του ΝΑΤΟ και την απόφαση που ελήφθη υπέρ του Ερντογάν και των όσων εγκληματικών διαπράττει με την εισβολή του στη Συρία, αλλά η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική, καθώς όπως αποδεικνύεται δια στόματος Πέτσα, κανένα βέτο δεν ασκήθηκε!

Συγκεκριμένα, από χθες το βράδυ υπήρχε η πληροφορία ότι η Ελλάδα άσκησε βέτο στο ΝΑΤΟ για την δήλωση στήριξης της Συμμαχίας στην Τουρκία!

Το ΝΑΤΟ φαίνεται να επιβραβεύει την τουρκική εισβολή.

Σύμφωνα με την εικόνα που έδωσε η κυβέρνηση προς τα ΜΜΕ, ο λόγος του υποτιθέμενου βέτο ήταν ότι στο τελικό κείμενο δεν είχε συμπεριληφθεί η ελληνική πρόταση για αναφορά στον σεβασμό της Δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας για το Μεταναστευτικό – Προσφυγικό, η οποία είχε υπογραφεί τον Μάρτιο του 2016.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας όμως όταν ρωτήθηκε στην πρωινή εκπομπή του AΝΤ1 αν η Ελλάδα άσκησε βέτο, ήταν σαφής στην απάντησή του: «Κοιτάξτε, είναι μια παρεξηγημένη έννοια του βέτο, δεν ασκήσαμε βέτο, δεν υπήρξε όμως ομοφωνία».

Στο κείμενο του NATO, όχι μόνον δεν απομονώθηκε η Τουρκία, αλλά η συμμαχία και η Ελλάδα στηρίζουν τις απαιτήσεις του Ερντογάν να επιστρέψουν στους τζιχανστές τα σύνορα στις θέσεις του 2018.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ψήφισε λοιπόν στο ΝΑΤΟ υπέρ του Ερντογάν χωρίς αστερίσκους ή διαφωνίες, και το χειρότερο όλων είναι πως θέλησαν να μας… ταΐσουν ψέματα, δηλαδή ότι διαφώνησαν…

Ακόμη και βίντεο στήριξης της Τουρκίας στο επίσημο YouTube του NATO

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here