Πυρκαγιές εκτός συμμετρίας!

0
289

Σε συνέχεια του άρθρου μας στις 17/07/2015 περί «εμπρησμών», ο κ. Γιάννης Σταμούλης, Πρόεδρος Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος, μας κοινοποίησε μία πρώτη ανάλυση του θέματος προς δημοσίευση με τίτλο «Πυρκαγιές εκτός συμμετρίας».

Γιάννης Σταμούλης, Πρόεδρος Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος.

Κοιτώντας χθες το μεσημέρι οι τουρίστες της Αθήνας προς το αιώνιο σύμβολο της Ελληνικής Δημοκρατίας, την Ακρόπολη, για να την αποθανατίσουν, έβλέπαν στο φόντο τον καπνό, της πυρκαγιάς που κατάκαιγε λίγο πιο πέρα τον Υμηττό.

Η εικόνα ανέσυρε στην μνήμη μου ένα εδάφιο από την εργασία μου που είχα εκπονήσει πριν πριν λίγο καιρό στην Σχολή Εθνικής Άμυνας, για τον εμπρησμό, που έλεγε:

«Η χρήση εμπρηστικών επιθέσεων για τον εκφοβισμό ή και την εξουδετέρωση μιας κυβέρνησης, του πληθυσμού στο σύνολό του ή μέρος του για να επιτευχθούν αυτές οι πολιτικές επιδιώξεις, συνιστά τον ίδιο τον ορισμό της πυροτρομοκρατίας. Οι πυροτρομοκράτες στοχοποιούν τον άμαχο πληθυσμό, επιτίθενται κατά της εθνικής οικονομίας, ασκούν βία με ψυχολογικές επιπτώσεις, με οργανωμένο σχέδιο, με σκοπό την άσκηση πολιτικής πίεσης».

Η 17η Ιουλίου ήταν μια εξαιρετικά «πολιτική ημέρα» που ξημέρωνε μετά από την επικύρωση των προαπαιτούμενων για το τρίτο μνημόνιο, την εύθραση της κοινοβουλευτικής ομάδας της κυβέρνησης και τον προαναγγελλόμενο κυβερνητικό ανασχηματισμό.

Σε αυτό το έντονο πολιτικό κλίμα, ρίχνοντας μια απλή ματιά στις «ανοιχτές πηγές» ενημέρωσης, τις προηγούμενες μέρες διαχεόταν ένα προ-εμπρηστικό κλίμα.

Δείτε ολόκληρη την ανάλυση πατώντας ΕΔΩ…..

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here