ΠΩΣ να εξοικονομήσετε χρόνο;

0
257

Αποφασίστε τι είναι σημαντικό, γιατί σε 5 χρόνια το 80% από αυτά που κάνουμε σήμερα δεν θα σημαίνει απολύτως τίποτα.

Είναι απλώς δουλειά, χωρίς κανένα χρήσιμο αποτέλεσμα. Κοιμηθείτε, φάτε και κάντε γυμναστική. Με αυτόν τον τρόπο θα αυξήσετε τα επίπεδα ενέργειας στο σώμα σας και την συγκέντρωσή σας.

Ο κανόνας των 2 λεπτών. Αν μπορείτε να κάνετε κάτι μέσα σε 2 λεπτά, όπως το να στείλετε ένα e-mail ή κάποια δουλειά του σπιτιού κάντε το τώρα. Αν το αφήσετε για αργότερα, θα χρειαστείτε περισσότερο χρόνο.

Ο κανόνας των 5 λεπτών. Η καλύτερη θεραπεία για την αναβλητικότητα είναι να χωρίσετε έναν στόχο σε κομμάτια και να ασχολείστε μαζί του 5 λεπτά καθημερινά. Θα διαπιστώσετε, ότι τις περισσότερες φορές θα διαρκέσει πολύ περισσότερο από 5 λεπτά.

Αλυσίδα παραγωγικότητας Seinfeld: Αν θέλετε να είστε καλοί σε κάτι, κάντε το κάθε μέρα. Συμπεριλαμβανομένων των γιορτών. Χωρίς εξαιρέσεις.

Οι μικρές συνήθειες είναι συνδεδεμένες με τον κανόνα των 5 λεπτών και βοηθάει στο να αποκτήσουμε γρηγορότερα μια συνήθεια.

Η μνήμη μας συχνά μας εγκαταλείπει. Η μνήμη μας συχνά μας απογοητεύει, γι’ αυτό κρατήστε ημερολόγιο ή σημειώστε στο κινητό ό,τι σημαντικό έχετε.

Όσο λιγότερα εργαλεία τόσο το καλύτερο. Όσο λιγότερες εφαρμογές έχετε στο κινητό σας, τόσο λιγότερο χρόνο να σπαταλάτε μέχρι να αποφασίσετε ποια εφαρμογή θα χρησιμοποιήσετε και να μάθετε να χρησιμοποιείτε την συγκεκριμένη εφαρμογή.

Η ρουτίνα κερδίζει τα εργαλεία.

Η πειθαρχία είναι απαραίτητη και αυτό σημαίνει 2 πράγματα: Σχεδιάστε την μέρα σας από το πρωί και γράψτε στο τέλος ένα μικρό αναστοχαστικό ημερολόγιο.

Αυτό θα σας βοηθήσει να βάζετε καλύτερα προτεραιότητες και να μην χάνεστε. Θα σας εξοικονομήσει πολλές ώρες.

Time boxing. Για μισή ώρα ασχοληθείτε μόνο με μια δουλειά. Ούτε e-mails, ούτε Facebook, ούτε συζήτηση με άλλους ανθρώπους.

Να φοράτε πάντα τα ακουστικά σας. Δεν χρειάζεται απαραίτητα να ακούτε μουσική, αλλά αυτό θα αποθαρρύνει τους άλλους από το να έρθουν να σας μιλήσουν.

Προγραμματίστε πότε βλέπετε τα e-mail σας. Μην διαβάζετε τα e-mail σας με το που ξυπνήσετε ή το μεσημέρι.

Διαβάστε τα τρεις φορές την ημέρα, για παράδειγμα στις 11 το πρωί, στις 2 το μεσημέρι και στις 5 το απόγευμα. Επίσης, να σβήνετε τα e-mail σας.

Το ίδιο ισχύει και για τις τηλεφωνικές κλήσεις. Μην είστε πάντα διαθέσιμοι. Βάλτε το κινητό σας αθόρυβο και απαντήστε μόνο σε περιπτώσεις ανάγκης. Κάντε μαζί κάποιες μικροδουλειές, όπως τα e-mail, το Facebook κ.α.

Να ξεκινάτε την μέρα σας πάντα με την πιο σημαντική δουλειά της ημέρας. Η δύναμη της θέλησης είναι περιορισμένη και δεν μπορεί να σας βοηθάει συνέχεια, όταν έχετε προβλήματα.

Πάρτε τις σημαντικές αποφάσεις το πρωί και προσπαθήστε να αυτοματοποιήσετε πολλές διαδικασίες.

O Πρόεδρος της Αμερικής δεν χρειάζεται να διαλέξει τι χρώμα θα είναι το κοστούμι του καθημερινά ή τι θα φάει το μεσημέρι.

Ρωτήστε τον εαυτό σας ποιο είναι το πιο ισχυρό πράγμα που μπορείτε να κάνετε αυτή την στιγμή. Μετά εφαρμόστε τον τέταρτο κανόνα.

Η πίεση μπορεί να κάνει θαύματα. Χρησιμοποιήστε ανταμοιβές ή την κοινωνική δέσμευση. Μην αναλύετε πολύ τα πράγματα.

Όπως λένε και στον κόσμο των επιχειρήσεων «Αν δεν ντρέπεσαι για το προϊόν σου, τότε το έβγαλες πολύ αργά.»

Προγραμματισμένη αναβλητικότητα.

Ο εγκέφαλος χρειάζεται λίγη ξεκούραση και μερικές φορές το νέο επεισόδιο του Game of Thrones μπορεί να κάνει θαύματα. Διαγράψτε. Πείτε όχι. Αγνοήστε.

Μην δεσμεύεστε σε χρονοδιαγραμμάτα.

Δεν χρειάζεται να κάνετε μια χάρη σε έναν άνθρωπο που δεν συμπαθείτε, για να εκτιμηθεί επιφανειακά η πράξη σας.

Προσποιηθείτε ανικανότητα. Ένας διπλωματικός τρόπος για να εφαρμόσετε τον παραπάνω κανόνα.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here