ΠΩΣ να σώσεις ένα βρεγμένο smartphone;

0
236

Έχει συμβεί σε όλους. Πανηγυρισμοί για τη νίκη της Εθνικής ομάδας σε σιντριβάνι, πάρτι δίπλα σε πισίνα, κάτι βαραίνει στην τσέπη του μαγιό μόλις μπεις στη θάλασσα ή ένα απρόσμενο «μπλούμ» στη λεκάνη της τουαλέτας.

Κρατάς στα χέρια σου ένα βρεγμένο και – το χειρότερο – χρυσοπληρωμένο smartphone. Τι κάνεις;

1. Δράστε άμεσα αφαιρώντας την μπαταρία και την κάρτα sim. Eάν διαθέτεις iPhone ή άλλη συσκευή χωρίς τη δυνατότητα αφαίρεσης της μπαταρίας, απενεργοποίησε τη συσκευή, χωρίς δεύτερη σκέψη. Προσπάθησε να μην πατήσεις περισσότερα κουμπιά απ’ όσα χρειάζονται για την απενεργοποίησή του.

2. Στέγνωσε όλα τα αφαιρούμενα μέρη ή ολόκληρη τη συσκευή με μια στεγνή πετσέτα ή τύλιξέ το με χαρτοπετσετές. Κούνησε το απαλά ώστε να προσπαθήσεις να βγάλεις την επίμονη υγρασία που μπορεί να έχει κρυφτεί σε υποδοχές ακουστικών, φορτιστών και στις εσοχές της συσκευής.

3. Ρύζι. Καλά διάβασες. Το ρύζι έχει την ιδιότητα να απορροφά ακόμα και την πιο επίμονη υγρασία. Εάν έχεις πρόσβαση σε ρύζι ρίξε αρκετό σε ένα δοχείο και βύθισε το smartphone σου εκεί για ένα 24ωρο, αφού το τυλίξεις με δύο – τρεις στρώσεις χαρτιού για να μη δημιουργηθεί ένα κολλώδες στρώμα επάνω στη συσκευή από την επαφή του ρυζιού με το νερό.

4. Μπαλάκια σιλικόνης. Μια άλλη τεχνική, για όσους αμφισβητούν την μέθοδο του ρυζιού είναι τα μπαλάκια σιλικόνης που βρίσκονται μέσα σε κουτιά από παπούτσια κι έχουν τεράστιες υδροαπορροφητικές ιδιότητες.

5. Η στιγμή της….αλήθειας. Μετά από όλα τα παραπάνω, προσπάθησε να ενεργοποιήσεις τη συσκευή σου. Ευχόμαστε να λειτουργεί όπως πριν, γιατί ειδάλλως είναι ελάχιστοι οι κατασκευαστές που καλύπτουν στην εγγύηση της συσκευής, ζημιές από νερό. Μάλιστα, οι περισσότερες καινούριας κοπής συσκευές διαθέτουν ειδικούς αισθητήρες που καταγράφουν, εάν το smartphone ήρθε σε επαφή με υγρασία.

Καλή επιτυχία και μην ξεχνάς ότι στο εμπόριο υπάρχουν αρκετές αδιάβροχες θήκες για κάθε τύπο smartphone!

Έχεις εμπειρία με μουσκεμένο smartphone; Έχεις κάποια δοκιμασμένη λύση, για τη σωτηρία ενός βρεγμένου smartphone;

Τα σχόλια στη διάθεσή σου!

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here