ΠΩΣ σκόρπισε τον θάνατο στη Νίκαια ο τρομοκράτης;

0
193

Ο τρόμος επέστρεψε στη Γαλλία μετά τη νέα επίθεση – με «άρωμα» Ισλαμικού Κράτους – που άφησε πίσω της 84 νεκρούς μεταξύ αυτών και μικρά παιδιά.

Φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί καθώς οι τραυματίες είναι 150, εκ των οποίων 18 είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Δεν υπάρχουν Έλληνες μεταξύ τους.

Ήταν λίγο πριν τις 11 το βράδυ της Πέμπτης και η Γαλλία γιόρταζε την εθνική γιορτή της 14ης Ιουλίου. Στη λεωφόρο Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ της Νίκαιας στη νοτιοανατολική Γαλλία, μια περιοχή εξαιρετικά δημοφιλή στους τουρίστες αλλά και στους ντόπιους, χιλιάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί προκειμένου να παρακολουθήσουν επίδειξη βεγγαλικών.

Αυτή ακριβώς την περίσταση εκμεταλλεύτηκε ο 31χρονος Γάλλος με καταγωγή από την Τυνησία, προκειμένου να σκοτώσει όσους περισσότερους μπορούσε.

Λίγο μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης κι ενώ ο κόσμος σταδιακά απομακρυνόταν, εκείνος οδήγησε με ταχύτητα 70 χλμ/ώρα, ένα φορτηγό ψυγείο κατά πάνω του, για περίπου δύο χιλιόμετρα, κάνοντας ζιγκ ζαγκ και σκορπώντας το θάνατο.

«Οι άνθρωποι έπεφταν σαν κορίνες και ο κόσμος ούρλιαζε» ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες, καθώς το φορτηγό παρέσυρε μικρούς και μεγάλους.

Όταν σταμάτησε, κατέβηκε από το όχημα κι άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως προς το πλήθος, πριν πέσει νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών.

Στο εσωτερικό του φορτηγού, οι αστυνομικοί βρήκαν ψεύτικα τουφέκια και μια χειροβομβίδα καθώς και στοιχεία ταυτότητας. Πηγές από την αστυνομία ανέφεραν ότι έχουν πλέον ταυτοποιήσει και επίσημα το δράστη.

Ο 31χρονος, ήταν κάτοικος Νίκαιας και γνωστός στη γαλλική αστυνομία για αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου, χωρίς ωστόσο, να έχει εντοπιστεί ή να είναι γνωστός στις μυστικές υπηρεσίες, σύμφωνα με αστυνομική πηγή.

Το φορτηγό, όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, είχε ενοικιαστεί πριν από λίγες ημέρες, από γραφείο της Νίκαιας.

Σύμφωνα με το ελληνικό προξενείο στη Νίκαια και την ελληνική πρεσβεία στο Παρίσι, δεν υπάρχουν Έλληνες μεταξύ των θυμάτων και των τραυματιών.

Παράλληλα, έχουν ήδη αναγνωριστεί μεταξύ των νεκρών, Βρετανοί, Ισπανοί, Ελβετοί και Αμερικανοί πολίτες.

Εν τω μεταξύ, στο Παρίσι, βρίσκεται το πρωί της Παρασκευής σε εξέλιξη, έκτακτη σύσκεψη την οποία συγκάλεσε ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

Δείτε καρέ-καρέ την νέα τρομοκρατική επίθεση που άφησε πίσω της 84 νεκρούς μεταξύ αυτών και μικρά παιδιά:

{videobox}TMlASXu3C0A{/videobox}

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here