ΠΩΣ ΧΑΡΙΣΑΜΕ τις βραχονησίδες μας στους Τούρκους…χωρίς καν να το καταλάβουμε;

0
275

Το Εθνικά αδιανόητο εγκληματικό λάθος  από την Ελληνική Κυβέρνηση… με πολλά τα ερωτηματικά, αλλά για την ώρα, αναπάντητα…

Ο ενθουσιασμός για τον όρο, που έθεσε το Αμερικανικό Κογκρέσο, στην Τουρκία, για την πώληση των F-16 αποδείχθηκε, πρόωρος και παντελώς αβάσιμος. Ε, δεν είναι και η πρώτη φορά. Μάλλον πρόκειται για παγιωμένη κατάσταση.

Υπενθυμίζουμε ότι ο όρος αυτός ήταν η μη εκτέλεση υπέρ-πτήσεων Τουρκικών αεροσκαφών επάνω από τα Ελληνικά νησιά.

Ο όρος αυτός έγινε ασμένως δεκτός από τους Τούρκους, που πράγματι έπαυσαν τις υπέρ-πτήσεις πάνω από τα νησιά μας, εμφανιζόμενοι έτσι νομοταγείς και σοβαροί απέναντι στις ΗΠΑ. Συνέχισαν, όμως ακάθεκτοι τις υπέρ-πτήσεις τους απάνω από τις Ελληνικές βραχονησίδες.

Και τούτο, όχι διότι οι φίλοι Αμερικανοί δεν έπραξαν ότι τους ζητήσαμε, ούτε και διότι οι εκεί ομογενείς δεν μας φρόντισαν αρκετά, αλλά επειδή εμείς υποπίπτουμε συνεχώς σε τραγικά λάθη, τα οποία θέτουν σε κίνδυνο την Εθνική μας κυριαρχία.

Η λίστα με τα 152 ελληνικά νησιά που θέλουν δικά τους οι Τούρκοι - ΤΑ ΝΕΑ

Τα «θαλασσώσαμε» για πολλοστή φορά, μπερδεύοντας το νομικό καθεστώς νήσων και βραχονησίδων, και αφήνοντας τις τελευταίες στο έλεος των Τούρκων.

Ειδικότερα, τον Αύγουστο του 2019, η Κυβέρνηση κ. Μητσοτάκη ικανοποίησε το, από παλιά, Τουρκικό αίτημα και δέχτηκε να αναγνωρίσει ότι η περιοχή ανατολικά της Ρόδου ανήκει στη Μεσόγειο (όπου οι Τούρκοι έχουν 12 ν.μ. και όχι στο Αιγαίο, όπου τα Τουρκικά ν.μ. ανέρχονται μόνο σε 6).

Έτσι, εκτός του ότι κινδυνεύουν και νησιά, όπως το Καστελλόριζο, η Στρογγύλη και λοιπά παρακείμενα, οι βραχονησίδες, που δεν αναφέρονται ονομαστικά σε καμία διεθνή συνθήκη κολυμπούν σε γκρίζα νερά.

Και, λογικά, δίνουν το δικαίωμα στους Τούρκους να διασκεδάζουν με υπέρ-πτήσεις από πάνω τους, χωρίς ουδείς να μπορεί πια να διαμαρτυρηθεί για αυτές.

Οι Τούρκοι, που εφαρμόζουν σοβαρή και μακροχρόνια διπλωματία, επέτυχαν αυτό που ήθελαν ήδη από το 2019, και όλα όσα υποστήριζαν με τον ανοίκειο βέβαια, δικό τους τρόπο, από τότε, ήταν βασισμένα σε αυτό το Θανάσιμο, το Αδιανόητο αλλά, κυρίως, το Εγκληματικό Ελληνικό λάθος.

Σίγουρα, δεν ήλπιζαν οι Τούρκοι ότι θα άρπαζαν (προς το παρόν τουλάχιστον) Ελληνικά νησιά. Η αρπαγή τους, μένει για αργότερα, για το επόμενο λάθος μας. Για την ώρα, όμως, καλές είναι και οι βραχονησίδες για τον τουρκικό επεκτατισμό. One by one!

Σίγουρα, είναι πολλά τα ερωτηματικά για το «πως συνέβη αυτό το Εθνικά Εγκληματικό Λάθος». Όντως, πάρα πολλά, αλλά για την ώρα, αναπάντητα….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here