Πόσο ζυγίζει τελικά η…..ανθρώπινη ψυχή;

0
213

Ο Μεξικανός σκηνοθέτης, ο Alejandro Gonzalez Inarritu, είχε γυρίσει την βραβευμένη ταινία «21 γραμμάρια».

Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη τα 21 γραμμάρια είναι το βάρος που χάνει το ανθρώπινο σώμα τη στιγμή που πεθαίνει, τη στιγμή που η ψυχή του φεύγει από το αυτό. Ουσιαστικά λοιπόν είναι το υποτιθέμενο βάρος που έχει η ψυχή και είναι ίδιο για όλες τις ψυχές, όλους τους ανθρώπους.

Αυτά βέβαια έγιναν στην ταινία. Στην πραγματικότητα από παλιά οι γιατροί έχουν προσπαθήσει να εντοπίσουν εάν υπάρχει ψυχή και εάν υπάρχει πόσο αυτή ζυγίζει. 

Το 1907 μάλιστα ο Dr Duncan MacDougall, ένας γιατρός από τη Μασαχουσέτη όπως αναφέρει το invitromagazine, θέλησε εμπράκτως να αποδείξει όχι μόνο ότι υπάρχει ψυχή, αλλά ότι εκείνη έχει και μάζα.

Πήρε λοιπόν μια ειδικά κατασκευασμένη για αυτό τον σκοπό ζυγαριά από τον οίκο Fairbanks και μέτρησε το βάρος από 5 ετοιμοθάνατους άνδρες και μια ετοιμοθάνατη γυναίκα στο νοσοκομείο της πόλης Dorchester.

Με μαθηματικούς υπολογισμούς αφού έλαβε υπόψη τα υγρά του σώματος αλλά και τον αέρα μέσα στους πνεύμονες ο Dr MacDougall, διαπίστωσε ότι όσοι πέθαναν, έχαναν αρχικά ένα βάρος που ισοδυναμεί με το 3/4 της ουγκιάς. Η κάθε ουγκιά ισοδυναμεί με 28,35 γραμμάρια, και τα 3/4 αυτής ισούνται με 21,26 γραμμάρια.

Ο MacDougall σε άρθρο του στους New York Times της εποχής είχε γράψει: «Αμέσως μετά τον θάνατο χάθηκαν, εξαφανίσθηκαν τα 3/4 μιας ουγκιάς από το σώμα των νεκρών.»

Μέχρι τον θάνατο του, ο Dr MacDougall, προσπαθούσε να αποδείξει την ύπαρξη της ψυχής, ενώ στόχος του ήταν να την φωτογραφίσει με ειδικές φωτογραφικές μηχανές της εποχής.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here