Πώς αντιμετωπίζεται η αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα;;

0
323

Πληροφορούμεθα ότι όχι μόνο δεν σκοπεύουν να φύγουν οι Τούρκοι από την κυπριακή ΑΟΖ, όπου το τουρκικό ερευνητικό σκάφος, Barbaros, πραγματοποιεί εδώ και καιρό παράνομες έρευνες για ενεργειακά κοιτάσματα, αλλά σύμφωνα και με επίσημη ανακοίνωση του τουρκικού Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, τουρκικά πολεμικά πλοία θα βρίσκονται μόνιμα στην περιοχή για να προστατεύουν το τουρκικό ερευνητικό σκάφος στις έρευνες του, από κάθε πιθανή παρενόχληση από όπου και αν προέρχεται αυτή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού της Τουρκίας, η τουρκική φρεγάτα, Gökçeada, θα βρίσκεται σε μόνιμη βάση δίπλα στο τουρκικό ερευνητικό σκάφος, Barbaros Hayreddin Paşa, στο οποίο έχει δοθεί, (!!) άδεια από την τουρκική κρατική εταιρεία πετρελαίου, TPAO, να διεξάγει έρευνες για ενεργειακά κοιτάσματα στην θαλάσσια περιοχή νότια της Κύπρου που βρίσκεται, όπως είναι γνωστό, εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

Η άδεια αυτή, όπως αναφέρεται και στην ιστοσελίδα του τουρκικού Γενικού Επιτελείου, έχει δοθεί από την αποκαλούμενη, «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου», δηλαδή το ψευδοκράτος και από την ίδια την Τουρκική Κρατική Εταιρεία Πετρελαίου, την TPAO!!

Εκτός από την τουρκική φρεγάτα Gökçeada, όπως αναφέρεται, και η τουρκική φρεγάτα Gediz, θα είναι σε μόνιμη επιφυλακή στην περιοχή έτσι ώστε να επέμβει άμεσα σε περίπτωση που παρενοχληθεί το τουρκικό ερευνητικό σκάφος.

Παράλληλα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη, F-16, θα υπερίπτανται κατά τακτικά χρονικά διαστήματα της «καυτής» περιοχής και θα παρακολουθούν όλες τις κινήσεις με εντολή εμπλοκής αν παρατηρηθούν «ύποπτες» κινήσεις προς το τουρκικό ερευνητικό σκάφος.

Το τουρκικό θράσος όπως φαίνεται δεν πτοείται από τις πρόσφατες «χαζοχαρούμενες» επαφές του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών με τον Τούρκο ομόλογο του, ούτε από τις πρόσφατες συναντήσεις κορυφής μεταξύ των υπουργικών συμβουλίων Ελλάδας και Τουρκίας, όπου διατυπώθηκαν οι ελληνικές προτροπές να εγκαταλείψουν οι Τούρκοι την περιοχή νότια της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπου βρίσκονται παράνομα και διεξάγουν παράνομες έρευνες για ενεργειακά κοιτάσματα.

Και όπως αναφέρεται, οι Τούρκοι θα συνεχίζουν απτόητοι τις προκλήσεις τους και μάλιστα δεν αποκλείεται να προκαλέσουν ακόμα και θερμό επεισόδιο στην ευρύτερη περιοχή του Καστελόριζου, όπου επίσης αμφισβητούν την ελληνική κυριαρχία και πολύ περισσότερο την ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Την τουρκική προκλητικότητα έχει προκαλέσει και η σύναψη συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας Κύπρου και Αιγύπτου για την εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων της Ανατολικής Μεσογείου.

Παρ’ όλα αυτά η Αθήνα εξακολουθεί να…κοιμάται τον ύπνο του δίκαιου και κανείς δεν μας λεει υπεύθυνα το πώς θα αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά αυτή η αυξανόμενη η τουρκική προκλητικότητα, εκτός από τις μεδιάζουσες παραινέσεις προς την…..τουρκική «ευσπλαχνία» να σταματήσουν τις προκλήσεις τους!

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here