ΠΩΣ φτάσαμε στον πόλεμο της Ουκρανίας;

0
328

Αλήθεια, πόσοι ναζί υπάρχουν ακόμα στην Ευρώπη, στις ευρωπαϊκές πλατείες και στις πολιτικές πρωτοβουλίες που οδήγησαν ορισμένες χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης στην αυτονομία;

Σύμφωνα με τον Δημοσιογράφο Φράνκο Φρακάσι, πολλοί, όπως αναφέρει στο βιβλίο του «IV Reich» (Τέταρτο Ράιχ). Είναι ένα ταξίδι στη λεγόμενη «Μαύρη Διεθνή», η οποία έχει ρυθμίσει τα παγκόσμια γεγονότα και έχει επιστρέψει αυτές τις μέρες που χαρακτηρίζονται από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τον Φρακάσι, αυτή η οντότητα είναι η «κόρη» εκείνων των ναζί που κατέφυγαν στην Αμερική μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και των οποίων οι «γιοι», εκπαιδευμένοι στις Ηνωμένες Πολιτείες, έγιναν πρωταγωνιστές στις νέες ηγεσίες των χωρών που αποσχίστηκαν από την πρώην ΕΣΣΔ. Στη Λετονία, στην Εσθονία, στη Λιθουανία, στην Ουκρανία.

Όλα, σύμφωνα με τον Φρακάσι, έχουν κοινό παρονομαστή τις «μαύρες» ομάδες, έτοιμες να διεισδύσουν στους δρόμους, στα κοινωνικά κινήματα και στις νέες κυβερνήσεις. Η υπόθεση της Ουκρανίας είναι, μεταξύ άλλων, πολύ επίκαιρη λόγω του πολέμου των τελευταίων ημερών.

Ο Φρακάσι είναι δημοσιογράφος που ασχολείται με τη γεωπολιτική. Άρχισε να γράφει το 1988, εργάστηκε για ιταλικές και διεθνείς εφημερίδες και στη συνέχεια έγινε πολεμικός ανταποκριτής (Βοσνία, Κόσοβο, Αγκόλα, Ιράκ, Αφγανιστάν).

Έχει, επίσης, ασχοληθεί με μεγάλες έρευνες  που αφορούν στη διαφθορά, τη μαφία, την τρομοκρατία και τις μυστικές υπηρεσίες. Πολλές από τις έρευνές του έχουν μετατραπεί σε βιβλία ή ταινίες.

Σκηνοθέτησε, επιπλέον, δεκαπέντε ερευνητικά ντοκιμαντέρ, τρία από τα οποία ήταν φιναλίστ για το βραβείο «Ilaria Alpi». Για το ένα, στον διαγωνισμό στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου κέρδισε το «Nastro d’Argento» ως το καλύτερο ιταλικό ντοκιμαντέρ.

Ο συγγραφέας υποστηρίζει στο βιβλίο του τη θέση ότι η ναζιστική οργάνωση «Οντέσσα» βρίσκεται στο κέντρο των εδαφικών διεκδικήσεων, στις αυριανές στρατηγικές της ΕΕ, στη σύνθεση των κυβερνήσεων που, για παράδειγμα στην Εσθονία εμποδίζουν το 40% του ρωσικού πληθυσμού να έχει διαβατήριο, και επομένως, να ψηφίσει.

Τι Ευρώπη χτίζουμε; αναρωτιέται ο Φρακάσι. Και, κυρίως, με ποιο τίμημα για τη δημοκρατία και τις ατομικές ελευθερίες;

Όπως αναφέρει σε συνέντευξή του που παραχώρησε στο ιταλικό δίκτυο «Βyoblu24.com», «τα τάγματα των ναζί υπήρχαν και υπάρχουν ακόμα». Στην Ευρώπη -σύμφωνα με τον ίδιο- κλείνουμε τα μάτια γιατί πιστεύουμε ότι ο ναζισμός και ο φασισμός ανήκουν στο μακρινό παρελθόν.

Παρακολουθήστε με ελληνικούς υπότιτλους όλα όσα είπε ο Ιταλός δημοσιογράφος:

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ………

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here