Π. Καμμένος: «H Rheinmetall και το Ποτάμι πίσω από τον Μάρτιν Σούλτς»!!

0
153

H «αμαρτωλή» γερμανική εταιρεία όπλων Rhinementall και ο διακαής πόθος της Γερμανία να μπει στην κυβέρνηση, βρίσκονται πίσω από την αήθη επίθεση που εξαπέλυσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς μέσω συνέντευξης του, που δημοσιεύτηκε την Κυριακή 15/03/2015 στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeinen Zeitung, στον Έλληνα υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο.

Ο υπουργός με twitter του αναφέρεται στις σχέσεις της γερμανικής εταιρείας με τον Μάρτιν Σούλτς και για την υπόθαλψη της διαφθοράς από την γερμανική κυβέρνηση ειδικά στην περίπτωση των μιζών που έδωσε η Rheinmetall σε Έλληνες αξιωματούχους για τις προμήθειες των αυτοκινούμενων πυροβόλων PzH-2000, τμήματα της προμήθειας των υποβρυχίων Type 214, τα συστήματα ελέγχου πυρός των αρμάτων μάχης Μ48Α5 παλαιότερα κλπ κλπ.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η Rheinmetall αναγκάστηκε να πληρώσει στο γερμανικό δημόσιο 37 εκατ. ευρώ ως πρόστιμο για τις μίζες που είχε δώσει στην Ελλάδα για να μην πάμε φυλακή στελέχη της!……και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας με τον Π. Καμμένο ζήτησε από την εταιρεία να πληρώσει σε αποζημίωση όλες τις μίζες που αποδεδειγμένα μοίρασε στην Ελλάδα.

Μάλιστα την περασμένη εβδομάδα ο δικηγόρος της Rheinmetall ενημέρωσε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ότι «Η εταιρεία μου θέλει συμβιβασμό» εννοώντας να πληρώσει ένα μέρος από τις υπέρ-κοστολογήσεις των οπλικών συστημάτων που εισέπραξε.

Το υπουργείο αρνήθηκε και ζήτησε να καταβληθεί το σύνολο του ποσού και…..ξαφνικά ήρθε η επίθεση από τον Μ. Σούλτς, ο οποίος είχε εμποδίσει τον πρώην ευρωβουλευτή Ν. Χουντή να καταθέσει ερώτηση για τις μίζες της Rheinmetall στην ευρωκοινοβούλιο πριν μερικούς μήνες!

Κύκλοι του υπουργείου Εθνικής Άμυνας σε σχετική ερώτηση του defencenet.gr απάντησαν ότι «Δεν είναι τυχαία η επίθεση του Σουλτς, όχι μόνο για τις παλαιότερες βρώμικες υποθέσεις της Rheinmetall, αλλά για να υπάρξει μοχλός πίεσης για να αλώσει η Rheinmetall σε συνεργασία με την Κrauss Maffei την ελληνική αμυντική βιομηχανία. Τόσο την ΕΛΒΟ όσο και τα ΕΑΣ».

Εσχάτως βρέθηκαν στοιχεία για καταβολή μιζών 60 εκατ. ευρώ από την Rheinmetall σε Έλληνες αξιωματούχους των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Φυσικά εκτός από «προστασία» στην Rheinmetall ο Μ. Σουλτς κάλεσε τον Α. Τσίπρα να απαλλαγεί από τους «Ανεξάρτητους Έλληνες» και για έναν πρόσθετο λόγο: Για να βάλει στην κυβέρνηση το φίλο-γερμανικό Ποτάμι, το οποίο έχει ενταχθεί στην σοσιαλδημοκρατική ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«Θεωρώ πως ο κυβερνητικός συνασπισμός του Αριστερού Κόμματος με τους δεξιούς λαϊκιστές είναι λάθος»…..είπε τονίζει ο Γερμανός πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενώ είπε ακόμα ότι «σε σύγκριση με τον κ. Καμμένο, ο ελέφαντας σε υαλοπωλείο μοιάζει με διπλωμάτη που ξέρει να ελίσσεται».

Δεν είναι τυχαίο βέβαια που αν απολέσει την στήριξη από τους ΑΝΕΛ ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να πάει σε κυβέρνηση με το φίλο-γερμανικό Ποτάμι, το οποίο έχει κατηγορηθεί από τους ΑΝΕΛ ότι είναι «ιδιοκτησίας» του Ομίλου Μπόμπολα!!

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ:

Κύριε Μάρτιν Σούλτς: «Η εισαγγελία της Βρέμης γνωρίζει πώς διοχετεύθηκαν οι μίζες στην Αθήνα». Αν δεν ξέρετε πατήστε ΕΔΩ…..

Βολές Παπαδημούλη κατά Σούλτς: «Η σύνθεση της ελληνικής κυβέρνησης δεν είναι δική σας δουλειά. Γιατί «διυλίζετε» τον Καμμένο, αλλά «κατάπιατε» τον Καρατζαφέρη;»…..αναφέρει σε μήνυμά του στο twitter ο Δημήτρης Παπαδημούλης απευθυνόμενος στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here