Ρέντσι σε Κομισιόν: «Τελείωσε η εποχή που οι Βρυξέλλες έλεγχαν την Ιταλία με τηλεχειριστήριο»!

0
123

«Η Ευρώπη δεν είναι μόνο κανόνες και οδηγίες», είπε ο Ματέο Ρέντσι μετά την ενόχληση που εξέφρασε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ για τις «διαρκείς επικρίσεις», κατά αυτόν, που δέχεται η Κομισιόν από τον Ιταλό πρωθυπουργό.

«Τέλειωσε η εποχή που οι Βρυξέλλες έλεγχαν την Ιταλία με τηλεχειριστήριο», συμπλήρωσε εμφατικά ο Ρέντσι.

Μιλώντας το Σάββατο σε εκδήλωση στο Παλάτι της Καζέρτα (Καμπάνια), ο Ιταλός πρωθυπουργός συνέχισε την επίθεσή του. «Πρέπει να το πούμε σαφώς, και με την απαραίτητη ευγένεια, ότι έχει τελειώσει ο καιρός που η Ιταλία τηλεκατευθύνεται από το εξωτερικό» είπε.

«Η Ευρώπη δεν μπορεί να είναι μόνο ένα πακέτο κανόνων που πρέπει να τηρούμε, είναι είτε ένα μεγάλο ιδανικό είτε δεν υπάρχει καθόλου» συνέχισε, ενώ απεύθυνε και ένα ρητορικό ερώτημα: «Σε μία συγκυρία που ο κόσμος περνά τέτοιες εντάσεις, συνειδητοποιείτε εάν είναι κανονικό να υπάρχει παράλογη αντιπαράθεση για το τίποτα;».

Ο Ιταλός πρωθυπουργός δεν έμεινε μόνο εκεί αλλά σε συνέντευξή του στο Tg5, o Ρέντσι επανέλαβε πως η Ιταλία «έχει κάνει μεταρρυθμίσεις, και τελείωσε ο καιρός υποδείξεων».

Όσον αφορά την επισήμανση ότι η Ιταλία χαίρει ευελιξίας, ο Ρέντσι απάντησε ότι αυτό είναι «αληθές, απολύτως αληθές». «Μετά τη δουλειά της ιταλικής προεδρίας, η Κομισιόν αποδέχθηκε την αρχή της ευελιξίας κατά 1% του ΑΕΠ ετησίως» είπε με νόημα, λέγοντας ότι «γνωρίζουμε πως ο πρόεδρος Γιούνκερ εξελέγη στη βάση μίας πολιτικής συμφωνίας που συμπεριλάμβανε ευελιξία και επενδύσεις». «Εμείς δεν έχουμε αλλάξει γνώμη»….είπε ο Ρέντσι.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here