Ρίγη Συγκίνησης προκάλεσε το βίντεο του ΓΕΕΘΑ στην πρόσοψη της Βουλής.

0
392

Με ιδέα του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, στήθηκε ένα μοναδικό υπερθέαμα στην Βουλή με αφορμή την διπλή εορτή, στις 21η Νοεμβρίου.

Η πρόσοψη της Βουλής, ανήμερα της εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου και της ημέρας που γιορτάζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας, μετατράπηκε σε ένα γιγαντιαίο video wall όπου προβλήθηκαν οι σημαντικότερες στιγμές της ένδοξης ιστορίας του τόπου μας.

Για τρεις ώρες στις 21η Νοεμβρίου το απόγευμα προβάλλονταν εικόνες από την ιστορία της πατρίδας μας ενώ μέσω live streaming είχαν την δυνατότητα όλοι οι Έλληνες, σε κάθε γωνία του πλανήτη να παρακολουθήσουν σαν να ήταν εκεί όλο το μοναδικό υπερθέαμα.

Από την μάχη του Μαραθώνα ως την Ναυμαχία της Σαλαμίνα και από το Βυζάντιο ως το 1821 οι στιγμές της ιστορίας μας πέρασαν μπροστά από τα μάτια των θεατών, μαγεύοντας τους.

Σειρά είχαν ο Μακεδονικός Αγώνας, ο πρώτος παγκόσμιος πόλεμος, ο Ελληνοιταλικός πόλεμος του 1940 και συνέχισε με την εικόνα της Παναγίας, υπό τους ήχους της καμπάνας για να ακολουθήσουν εικόνες από το σήμερα των πανίσχυρων Ενόπλων Δυνάμεων.

Το βίντεο κλείνει με τον Άγνωστο Στρατιώτη, στην μνήμη του οποίου τιμούνται όλοι εκείνοι που θυσίασαν τη ζωή τους για να απολαμβάνουμε εμείς σήμερα το ύψιστο αγαθό της Ελευθερίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here