Ρίγη Συγκίνησης στην τελετή έναρξης στο Πεκίνο 2022: Παιδιά από την Κίνα έψαλαν τον Ολυμπιακό Ύμνο στα Ελληνικά.

0
201

Συγκλονιστικές στιγμές στην τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Πεκίνο οταν τα παιδιά μιας χορωδίας από την Κινα έψαλαν σε άπταιστα Ελληνικά τον Ολυμπιακό Ύμνο.

Συνολικά σαράντα παιδιά, όλα από την Κίνα έψαλαν τον Ολυμπιακό Ύμνο στα Ελληνικά κατά τη διάρκεια της έπαρσης της σημαίας, στην τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων.

Ρίγη συγκίνησης στην τελετή έναρξης στο Πεκίνο 2022: Παιδιά απο την Κίνα έψαλαν τον Ολυμπιακό Ύμνο στα Ελληνικά | Τι λες τώρα;

Αυτή η συγκλονιστική λεπτομέρεια ειναι που κάνει τη διαφορά, που τα μικρά παιδιά το έκαναν στα Ελληνικά, μαθαίνοντας όλους τους στίχους στην εντέλεια μέσα σε τρεις μήνες.

Ο Ύμνος γράφτηκε το 1896 για τους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες της σύγχρονης εποχής στην Αθήνα και υιοθετήθηκε επισήμως από τη ΔΟΕ το 1958 στη Σύνοδο του Τόκιο.

Ο Ολυμπιακός Ύμνος

Αρχαίο Πνεύμα αθάνατο, αγνέ πατέρα του ωραίου, του μεγάλου και τ’ αληθινού, κατέβα, φανερώσου κι άστραψε εδώ πέρα στη δόξα της δικής σου γης και τ’ ουρανού.

Στο δρόμο και στο πάλεμα και στο λιθάρι, στων ευγενών Αγώνων λάμψε την ορμή και με το αμάραντο στεφάνωσε κλωνάρι και σιδερένιο πλάσε και άξιο το κορμί.

Κάμποι, βουνά και θάλασσες φέγγουν μαζί σου σαν ένας λευκοπόρφυρος μέγας ναός.

Και τρέχει στο ναό εδώ προσκυνητής σου, Αρχαίο Πνεύμ’ αθάνατο, κάθε λαός Αρχαίο Πνεύμ’ αθάνατο, κάθε λαός. πατέρα του ωραίου, του μεγάλου και τ’ αληθινού.

Στο δρόμο και στο πάλεμα και στο λιθάρι, στων ευγενών Αγώνων λάμψε την ορμή!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here