Ραγδαίες Εξελίξεις για το Σκάνδαλο των Υποκλοπών: Το Ευρωκοινοβούλιο πιέζει τον Κ. Μητσοτάκη-Καλεί τον Θ. Κουκάκη.

0
287

«Στενεύει» ο κλοιός για τον Κυριάκο Μητσοτάκη…

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην Ευρώπη για το Σκάνδαλο των Υποκλοπών στη χώρα μας, την ώρα που η κυβέρνηση Μητσοτάκη αδυνατεί να βρει πειστικό αφήγημα και κάνει καθυστερήσεις επιλέγοντας να φέρει το θέμα στη Βουλή στις 22 Αυγούστου.

Η επικεφαλής της Ομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωκοινοβουλίου, ζήτησε να συζητηθεί η υπόθεση που έχει εκθέσει την Ελλάδα διεθνώς στην πρώτη Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, καλώντας μάλιστα σε ακρόαση τον δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη.

Ειδικότερα, σύμφωνα και με όσα αναφέρει ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, σε ανάρτησή του στο Twitter, η επικεφαλής της Ομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωκοινοβουλίου, Ισπανίδα Ευρωβουλευτής Iratxe GARCÍA PÉREZ, ζήτησε να συζητηθεί η υπόθεση των παράνομων παρακολουθήσεων πολιτικών και δημοσιογράφων στην πρώτη Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου.

Επιπλέον, η αρμόδια Εξεταστική Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που ερευνά τις παρακολουθήσεις μέσω του Predator, κάλεσε σε ακρόαση στις 30 Αυγούστου τον δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη, του οποίου το κινητό παγιδεύτηκε με το κακόβουλο λογισμικό, ενώ έχει αποδειχθεί ότι έχει πέσει θύμα παρακολούθησης από την ΕΥΠ.

Της παρέμβασης του Ευρωκοινοβουλίου είχε προηγηθεί ανάλογη παρέμβαση της Ολλανδής Ευρωβουλευτού, Sophie IN ‘T VELD, του Renew Europe Group, με την τελευταία να απευθύνει «καυτά» ερωτήματα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, αναφορικά με το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων που εκθέτει την Ελλάδα διεθνώς.

Υπενθυμίζεται πως την Τρίτη ο Θανάσης Κουκάκης μετέβη στον Άρειο Πάγο προκειμένου να μεταβιβάσει και επισήμως τις καταγγελίες του περί παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του από την ΕΥΠ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here