Ρακιντζής: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι «άντρο διαφθοράς»….μήπως θέλουν να αρχίσω να λεω ονόματα και ποσά;

0
191

Με ονόματα (Δημάρχων) και αριθμούς απειλεί να επανέλθει ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής, μετά την πρωτοφανή επίθεση που δέχθηκε από την ΚΕΔΕ για τις δηλώσεις που κάνει κατά καιρούς σχετικά με την έκταση της διαφθοράς στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ούτε λίγο ούτε πολύ οι δήμαρχοι χαρακτήρισαν γραφικό τον Γενικό Επιθεωρητή για τις επαναλαμβανόμενες δηλώσεις του ότι οι δήμοι είναι εστία διαφθοράς, απαντώντας του ότι «τα χει χαμένα».

Οι δηλώσεις αυτές περί Αυτοδιοίκησης – «άντρο διαφθοράς» – παραπέμπουν σε δημόσιο λειτουργό, ο οποίος δείχνει να έχει χάσει την επαφή του με τη σημερινή πραγματικότητα και από το «θρόνο του παντός καιρού κριτή» με προτεταμένο δάκτυλο, έχει αναλάβει τη «διεύθυνση» μιας κακόγουστης εκστρατείας δυσφήμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κάνοντας γενικευμένες και αναπόδεικτες «διαπιστώσεις»…..τόνιζαν στη σκληρή ανακοίνωση που εξέδωσαν για τον κ. Ρακιντζή.

«Μήπως θέλουν να αρχίσω να λεω ονόματα και Δήμους και ποσά;» ήταν η άμεση απάντηση του κ. Ρακιντζή που πρόσθεσε με νόημα σε συνέντευξή του στο capital.gr:

«Έχουμε και εκλογές τώρα, δεν τους συμφέρει μάλλον…..Εκείνοι ας διαμαρτύρονται κι εγώ ας κάνω τη δουλειά μου».

«Εγώ δεν έχω καμία κόντρα. Εκείνοι έχουν μαζί μου»…..παρατήρησε και τους κατηγόρησε ότι συμπεριφέρονται σαν κακομαθημένα παιδιά. Είναι ενοχλημένοι, είπε, γιατί έχουν μάθει να μην τους ελέγχει κανείς……

Όπως εξάλλου έκανε γνωστό ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, πέρα από τις μεγάλες υποθέσεις διαφθοράς στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπως αυτή του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, έχουν βρεθεί 5 – 6 Δήμοι με καταχρήσεις πάνω από 1 εκατ. ευρώ, αλλά δεν θέλει να πει ονόματα. «Είναι θέμα δικό τους εσωτερικό. Το στέλνω στον Εισαγγελέα και ο Εισαγγελέας θα κάνει τη δουλειά του»…..αρκέστηκε να πει ο κ. Ρακιντζής.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here