ALERT: Ρεσάλτο Αμερικανών σε τάνκερ του Μαρινάκη.

0
423

Κατέσχεσαν το φορτίο ως άμεσα συνδεδεμένο με οργανώσεις τις οποίες χαρακτηρίζουν τρομοκρατικές.

Μια περίεργη, πολύπλοκη υπόθεση, με πρωταγωνιστές την οικογένεια Μαρινάκη, τις Aμερικανικές Aρχές και Iρανικές Tρομοκρατικές Oργανώσεις είδε το φως της δημοσιότητας στις αρχές του έτους.

Τάνκερ συμφερόντων της ναυτιλιακής εταιρείας Μαρινάκη πιάστηκε από τις ΗΠΑ να μεταφέρει 2 εκατομμύρια βαρέλια ιρανικού πετρελαίου, κατά παράβαση του αμερικανικού νόμου περί καταπολέμησης της τρομοκρατίας.

Σύμφωνα με τα επίσημα έγγραφα της έρευνας των Αμερικανών, τα έσοδα από το εμπόρευμα αξίας εκατομμυρίων δολαρίων θα κατέληγαν στις τσέπες τρομοκρατών.

Πίσω από το φορτίο και ανάμεσα σε ένα πολύπλοκο σχήμα εταιρειών, πλοίων και πλαστών εγγράφων κρύβονται ο Στρατός της Ισλαμικής Επαναστατικής Φρουράς του Ιράν και παρακλάδια του, τα οποία οι ΗΠΑ έχουν επίσημα ορίσει ως τρομοκρατικές οργανώσεις.

Ένα σοβαρό ερώτημα που έχει προκύψει είναι πώς μια τόσο μεγάλη ναυτιλιακή εταιρεία όπως ο όμιλος Μαρινάκη δεν γνώριζε την αληθινή ταυτότητα της Eταιρείας-Bιτρίνα με την οποία συνεργάστηκε για να μεταφέρει το πετρέλαιο.

Η ιστορία άρχισε να ξετυλίγεται στις 26 Ιανουαρίου 2021, όταν το Ειδησεογραφικό Πρακτορείο Bloomberg δημοσίευσε ρεπορτάζ στο οποίο αναφερόταν σε προσπάθεια των αμερικανικών αρχών να κατασχέσουν περισσότερα από 2 εκατ. βαρέλια ιρανικού πετρελαίου από το τάνκερ «Αχιλλέας» της «Capital Ship Management Corp.» συμφερόντων της οικογένειας Μαρινάκη.

Στο ίδιο δημοσίευμα γραφόταν ότι, κατά πληροφορίες, το ίδιο το δεξαμενόπλοιο είχε ενημερώσει τις ΗΠΑ πως μετέφερε πιθανώς πετρέλαιο από το Ιράν αν και θεωρούσε ότι προερχόταν από το Ιράκ.

Και πάλι σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλούνταν το ρεπορτάζ, το σύστημα εντοπισμού του «Αχιλλέα» είχε απενεργοποιηθεί αρκετές ημέρες τον Ιανουάριο. Η είδηση έγινε γνωστή και στην Ελλάδα, αν και ελάχιστα ΜΜΕ τη μετέδωσαν.

Ας δούμε όμως χρονολογικά τα γεγονότα, σύμφωνα με την έρευνα των ΗΠΑ που επισυνάπτεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Aμερικανικό Yπουργείο Δικαιοσύνης στις 3 Φεβρουαρίου 2021.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ………

Υ.Γ. Ολλανδικό NOS για Μαρινάκη: Η φιλία με τον Μητσοτάκη και οι κατηγορίες για στημένα ματς.

Η ιστοσελίδα του Ολλανδικού Δημόσιου Ραδιοτηλεοπτικού Δικτύου NOS έκανε εκτενές αφιέρωμα στον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλη Μαρινάκη, με αφορμή τη συνάντηση των «ερυθρολεύκων» με την Αϊντχόφεν για τη φάση των «32» του Europa League.

Οι Ολλανδοί επισημαίνουν στο δημοσίευμά τους ότι «Τίποτα δεν αγγίζει τον ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη».

Στο αφιέρωμα τονίζεται ότι πρόκειται για έναν «Μεγιστάνα της ναυτιλίας και των ΜΜΕ, οικογενειακός φίλος της οικογένειας Μητσοτάκη, de facto δήμαρχος Πειραιά, ο οποίος έχει κατηγορηθεί για εμπλοκή σε υποθέσεις στημένων αγώνων και στη μεταφορά τεράστιας αποστολής ηρωίνης. Η ζωή του Μαρινάκη, ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού και αντιπάλου της Αϊντχόφεν, μπορεί να διαβαστεί σαν ένα Ελληνικό Μυθιστόρημα εγκλήματος».

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ………

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here