Ρεσιτάλ Πιάνου «A la manière de poésie».

0
858

Την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013 ο Παύλος Σιφναίος θα δώσει ρεσιτάλ πιάνου με τίτλο «Με τον τρόπο της ποίησης – A la manière de poésie» και έργα των Chopin, Liszt, Rachmaninov και Prokofiev στην αίθουσα εκδηλώσεων του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός.

Κατά τη διάρκεια της καλλιτεχνικής βραδιάς, και μεταξύ των μουσικών κομματιών, η ηθοποιός Ουρανία Μπασλή θα διαβάσει κείμενα των Francesco Petrarca, Dante Alighieri, Ιάσονα Λειδινού και Richter, καθένα από τα οποία θα εισαγάγει τους ακροατές στο πιανιστικό κομμάτι που θα ακολουθεί.

Διοργάνωση εκδήλωσης: Παύλος Σιφναίος και Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός.

Υποστήριξη επικοινωνίας: «Ανάπλους» – Πολιτισμικές και Μορφωτικές Δράσεις.

Είσοδος ελεύθερη.

Τα μουσικά έργα και τα λογοτεχνικά κείμενα συνοπτικά:

Πρώτο μέρος

FREDERIC CHOPIN (1810 -1849)
Polonaise in C sharp minor op.26 no.1

FRANCESCO PETRARCA (1304 -1374)
Sonetto 156 (μετάφραση: Ιάσων Λειδινός)

FRANZ LISZT (1811-1886)
Sonetto 123 del Petrarca

DANTE ALIGHIERI (1265 -1321)
La Divina Comedia, αποσπάσματα (μετάφραση: Νίκος Καζαντζάκης)

FRANZ LISZT
Après une Lecture de Dante: Fantasia quasi Sonata
«Μετά από ανάγνωση Δάντη»

Δεύτερο μέρος

ΙΑΣΩΝ ΛΕΙΔΙΝΟΣ (1955)
Το κορίτσι στο δάσος

SERGEI RACHMANINOFF (1873 -1943)
Etude-tableau in A minor op.39 no.6 «Η κοκκινοσκουφίτσα»
Etude-tableau in D minor op.33 no.5
Etude-tableau in G minor op.33 no.8

SVIATOSLAV RICHTER (1915-1997)
Notebooks and conversations, αποσπάσματα (μετάφραση: Ιάσων Λειδινός)

SERGEI PROKOFIEV (1891-1953)
Piano Sonata no.7 op.83

Βιογραφικά σημειώματα

Ο Παύλος Σιφναίος γεννήθηκε στην Κηφισιά το 1986. Ξεκίνησε μαθήματα πιάνου σε ηλικία 7 ετών. Σπούδασε στο Εθνικό Ωδείο και στη συνέχεια στο Κλασσικό Ωδείο όπου και ολοκλήρωσε τις σπουδές του με Άριστα Παμψηφεί, Πρώτο βραβείο και τιμητική διάκριση με καθηγήτρια τη Δήμητρα Ροζάκη.

Είναι πτυχιούχος ανώτερων θεωρητικών (Αρμονία, Αντίστιξη, Φούγκα) με καθηγητές τους Κωνσταντίνο Σκορδίλη, Γεώργιο Μαυρόπουλο και Νίκο Ντρέλα αντίστοιχα. Το 2010 συνέχισε τις σπουδές στο Royal College of Music, London με καθηγητή τον Niel Immelman και αποφοίτησε το 2012 με τον τίτλο Master of Piano Performance.

Το 2005 και το 2007 απέσπασε το δεύτερο και το τρίτο βραβείο αντίστοιχα στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Νέων Πιανιστών στην Άνδρο. Έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια με τους Andras Kemenes, Frank Wibaut και Terence Charlston.

Η καλλιτεχνική του δραστηριότητα περιλαμβάνει εμφανίσεις σε σημαντικές αίθουσες του Λονδίνου (Amaryllis Fleming Hall – RCM, Steinway Hall) και στην Ελλάδα, όπου εμφανίζεται συχνά τόσο ως σολίστ όσο και ως μέλος μουσικών συνόλων. Ηχογραφήσεις του έχουν μεταδοθεί σε εκπομπές του Τρίτου Προγράμματος. Διδάσκει στο Νεοκλασσικό Ωδείο.

Η Ουρανία Μπασλή είναι απόφοιτος της δραματικής σχολής του Πέλου Κατσέλη. Έχει συνεργασθεί ως ηθοποιός, και κατά περίσταση ως βοηθός σκηνοθέτου, με τους θεατρικούς οργανισμούς: Εθνικό Θέατρο (1986-1996), Αμφιθέατρο Σπύρου Ευαγγελάτου, Ελληνική Σκηνή, ΕΘΕΚ, Απλό Θέατρο, Θέατρο Τέχνης, Άλφα, Στοά, Προσκήνιο, Μουσούρη, ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης. 

Έχει συμμετάσχει σε τηλεοπτικές σειρές αναφοράς σε σημαντικά ελληνικά λογοτεχνικά έργα και έχει ηχογραφήσει ρόλους θεατρικών έργων για το ραδιόφωνο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here